Speakersbureau Assemblee Speakers
Speaker placeholder

Aaron Mirck

Keynote spreker over Digitale etiquette, TEDx spreker & Auteur van het boek Niet appen tijdens het eten [2022] | Hoe gedragen we ons op Zoom, Tinder, LinkedIn en groepschats?

Category
Technology, Future, Robotization, Automation & AI
Type
Employability
Keynote speaker, Expert, Breakout session
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Aaron Mirck is spreker over technologie, AI, digitale etiquette en slimmer werken. Hij schreef diverse boeken over technologie en is founder van Aandachtswerk, een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Zijn laatste boek is een gids voor moderne etiquette: Niet appen tijdens het eten. Over dit onderwerp gaf hij ook een TEDx-Talk. Aaron Mirck wil ons laten stilstaan bij de invloed van technologie op ons leven en deelt inzichten hoe we bewuster om kunnen gaan met technologie. Daarover schrijft hij regelmatig opiniestukken, onder meer bij De Ondernemer, Het Parool en De Telegraaf.

We leven in een tijdperk van slimme technologie. Het verhaal van Aaron Mirck zorgt ervoor dat er ook slimme gebruikers zijn. We brengen 20 jaar van ons leven door op het internet.
Aaron Mirck helpt je om te ontdekken hoe we daar met elkaar omgaan. Voordat we digitale tokkies worden.
Zijn lezing leert je waarom je niet bang hoeft te zijn voor AI als Elon Musk je daarvoor waarschuwt.

November 2022 kwam Mircks laatste boek uit, de moderne etiquette-gids genaamd Niet appen tijdens het eten. Dit boek werd in veel kranten, tijdschriften en bij diverse TV- programma’s besproken.
Eerder publiceerde hij een dichtbundel over technologie, Dit algoritme deugt niet. De gedichten in deze bundel liet hij bewerken door AI. Zijn werk en dat van AI deelde hij op Instagram, om te zien wiens werk meer likes scoorde. Dat bleek het werk van AI te zijn.
Op dit moment is Mirck bezig met een boek over productiviteit, focus en slimmer werken: Aandacht is je superkracht. Aaron laat een ander geluid horen over technologie. Zijn stelling is: in een tijdperk van slimme technologie, is het hoog tijd voor slimmere gebruikers.

PERSOONLIJKE MISSIE VAN AARON MIRCK
Ik geloof in maatschappelijke verandering. Tien jaar geleden waren duurzaamheid en diversiteit nog niche onderwerpen; nu noemt zelfs Shell zich een duurzaam bedrijf. Ik denk dat we die ontwikkeling ook kunnen doormaken op het gebied van technologie. Kinderen die tien uur schermtijd hebben, nepnieuws dat online zich zes keer sneller verspreidt, polarisatie, deepfakes door AI, de CO2-uitstoot van tech is even groot als van vliegen: we voelen aan alle kanten dat het anders moet. Maar hoe? Ik wil deel zijn van de oplossing. Door een miljoen mensen te laten inzien: we kunnen anders omgaan met technologie. We brengen de helft van onze vrije tijd door achter schermen, maar hebben het zogenaamd drukker dan ooit. Dat kan anders – en beter. Er is al slimme technologie, ik wil zorgen voor slimme gebruikers.

 

Employability

Keynote speaker
Expert
Breakout session

Speaker

BOEK AARON MIRCK ALS SPREKER VIA ASSEMBLEE SPEAKERS

Aaron Mirck is beschikbaar voor:
- Een Keynote
- Een Debatdeelname
- Een Workshop over productiviteit

We leven in een tijdperk van slimme technologie. Het verhaal van Aaron Mirck zorgt ervoor dat er ook slimme gebruikers zijn. We brengen 20 jaar van ons leven door op het internet.
Aaron Mirck helpt je om te ontdekken hoe we daar met elkaar omgaan. Voordat we digitale tokkies worden.
Zijn lezing leert je waarom je niet bang hoeft te zijn voor AI als Elon Musk je daarvoor waarschuwt.

Aaron Mirck maakt je wegwijs in een wereld van ghosting, humble brags op LinkedIn, Zoom-calls en groepsapps.
Iedereen noemt zich AI-expert. Aaron Mirck helpt je feit van fictie te onderscheiden.

ONDERWERPEN KEYNOTES AARON MIRCK

DIGITALE ETIQUETTE
Hoe gaan we met elkaar om op Zoom, Tinder, LinkedIn en groep-chats?
Aaron Mirck heeft een boek over dit onderwerp geschreven met de titel "Niet appen tijdens het eten." 
Hij gaf over dit onderwerp  een TED-Talk. Deze keynote wordt vaak afgesloten met een quiz, waardoor het interactief en lichtvoetig is.

AANDACHT IS JE SUPERKRACHT
Dagelijks zijn we zo’n drie uur bezig met onze mailbox, twee uur met onze telefoon en we kunnen ons nog maar drie minuten op één taak concentreren. In deze keynote leert Aaron Mirck teams, ondernemers en freelancers hoe ze minder afgeleid en gestrest worden tijdens een werkdag.

WEGWIJS IN DE WERELD VAN ARTIFICIAL INTELLIGENCE [AI]
Hoe werkt AI? Wat is het wel – en wat is het niet? In 2021 ontdekte Aarond Mirck dat teksten van AI meer likes scoren dan teksten die hij zelf bedenkt. Maakt AI ons overbodig? Moeten we er bang voor zijn, zoals sommigen beweren? Deze keynote maakt je wegwijs in de wereld van AI.

EEN AANTAL REVIEWS VAN AARON MIRCK ALS SPREKER

"We hadden het genoegen Aaron te mogen verwelkomen als spreker tijdens ons webinar. Een erg inspirerende, intrigerende en vermakelijke spreker om naar te luisteren. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Aaron." 4,8/5
Lars Walgien, Online Marketeer bij Event Creators

"Ik was erg onder de indruk van de lezing van Aaron Mirck. Hij ontrafelde mythes omtrent AI en gaf ook concrete voorbeelden hoe AI in ons werk te gebruiken. Ik raad iedereen aan om naar zijn lezing te luisteren. Hij is een inspirerende spreker en een expert op het gebied van AI.”
Margo Blikman, Consultant Research bij JBR management consultants & corporate finance

"Aaron gaf ons een super handige workshop waarin we slimmer hebben leren werken. Hierdoor werken we met minder afleiding en stress. Ik kan het iedereen aanraden!"
Korak Specht, Head of Operations bij Skybox

"Dankzij zijn toegankelijke verhaal, dat met humor en flair wordt verteld, wordt nieuwe technologie begrijpelijk voor velen. Een inspirerend en heel actueel verhaal, dat erg tot de verbeelding spreekt."
Ingrid Grimbergen, Communicatie Manager bij het Maastricht Convention Bureau
  

Literature