Speakersbureau Assemblee Speakers
Xavier Maassen

Xavier Maassen

Succesful race driver. Assemblee Speakers is the official booking agent of Xavier Maassen. Contact Xavier Maassen as keynote speaker at your event directly through Assemblee Speakers!

Category
Management & Leadership, Sports
Type
Mental coach | Spiritual speaker, Athlete | Sport coach
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter
Theme
Waarom doe je dit?, Focus!, Samen voor de winst, Secret to Succes, Formula 1 en Max Verstappen, De wil om te winnen, in de zevende versnelling naar de winst
Languages spoken
English Dutch German
Travels from
The Netherlands

Timeline

 • 2017
 • Xavier wint de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
 • 2014
 • Xavier wint de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
 • 2014
 • Xavier vergroot zijn bewustzijn en behaalt zijn Consciousness Coaching diploma als professional coach.
 • 2012
 • Xavier behaalt een belangrijke overwining op de Nurburgring en eindigt 3e in de Blancpain Endurance Series.
 • 2011
 • Xavier wint zijn eerste 24 uurs race tijdens de 24 uur van Zolder.
 • 2009
 • Xavier behaalt zijn grootste succes met zijn podium tijdens de 24 uur van Le Mans.
 • 2006
 • Xavier haalt zijn Master aan de Universiteit van Maastricht in International Business
 • 2004
 • Xavier wordt vice-kampioen in de Nederlandse Formule Renault 2.0 en maakt de overstap naar het Europees Kampioenschap
 • 2001
 • Xavier maakt de overstap naar de Formule Ford en wint de Belgische titel.
 • 1996
 • Xavier maakt zijn debuut in de karting.

Biography

Wat wilde jij vroeger worden? Grote kans dat je het niet meer weet, of het nooit geworden bent. Xavier Maassen weet en deed het wel: als meervoudig Porsche Cup kampioen weet deze succesvolle autocoureur hoe het is om je dromen na te jagen - met raceauto, maar zeker ook daarbuiten.

Xavier Maassen startte zijn carrière als coureur in de karts. Na de nodige rondjes en podiumplaatsen is het nu aan hem om zijn lessen te delen en anderen te inspireren om hun doelen te bereiken. Want of het nu gaat om de autosport, ondernemerschap, of een nieuwe fase in je leven: Xavier weet dat passie is als een goede auto: het brengt je veel verder. En die passie deelt hij nu als spreker.

Door de topsport kwam Xavier er steeds meer achter wie hij is, wat hij wilt bereiken en waarom hij doet wat hij doet. Naast het delen van zijn passie voor de autosport, prikkelt hij mensen met zijn enthousiasme om het beste uit jezelf te halen. Niet alleen dromen en over je bucketlist praten: Xavier zet aan tot actie. Daarnaast heeft Xavier zijn Master behaald in International Business aan de Universiteit van Maastricht. Als coach en trainer van Consciousness Coaching én ondernemer weet hij daardoor op meerdere vlakken te inspireren.

De angst om te falen en de moeilijke momenten uit zijn carrière maakt Xavier bespreekbaar, maar ook hoe hij zijn grootste overwinningen behaalde. Ook spreekt hij met veel enthousiasme en passie over de wereld van de autosport, de Formule 1 en het succes van Max Verstappen. Hoe zit de wereld van de autosport in elkaar? En wat is er nodig voor succes in deze sport?

Xavier zelf stopt nooit met dromen: die grote race op het circuit van Le Mans winnen houdt hem nog steeds wakker, en ook daar werkt hij naartoe. Inspireer jouw publiek om hun doelen achterna te racen, met passie voor goud te gaan en geef ze een kijkje in de wereld van de autosport met Xavier Maassen als spreker.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter

Speaker

Succesvolle en bekende autocoureur met een passie voor het verwezenlijken van dromen.

Topics

Waarom doe je dit?

Wie ben ik eigenlijk? En waarom doe ik wat ik doe? Ben je echt verbonden met je visie en hetgeen je graag doet? Of werk je uit reactie om iets te bewijzen? Of werk je alleen voor het geld? In deze presentatie gaan we terug naar de essentie en kijken we wat er achter jouw reacties, patronen, gedachtes en gevoelens zit. Xavier vertelt over zijn patronen om zich te bewijzen in de sport en wat het hem kostte in zijn leven.

Focus!

Verwacht sterke anecdotes uit de autosport gekoppeld aan het bedrijfsleven en nieuwe inzichten in jouw manier van werken en leven. Heb jij al je voornemens gemaakt? Doe je echt de dingen die je wilt doen of wordt je geleefd door je agenda? Wat kun je zelf nu anders doen om gestelde doelen wel te halen? Vaak vervallen we gaandeweg tot middelmatigheid, je wilt wel voor je passie gaan, maar dan doet zich een makkelijkere, snellere weg voor… en neem je genoegen met minder, maak je concessies. In deze workshop verbind je opnieuw met wat voor jou belangrijk is en wat er in de weg staat. En laten we je ervaren wat je nodig hebt om wel te realiseren wat je voor jezelf wenst.

Samen voor de winst

Wat er nodig is om jezelf, je collega’s of team te motiveren?
Wie ben jij in samenwerking met anderen? Draag je bij aan de flow of trap jij juist op de rem? Verwacht anekdotes uit de sport en nieuwe inzichten, omtrent visie, missie, het overbrengen van je boodschap (communicatie met je team) en de kracht van context. Samen bereik je meer dan alleen.

Secret to Succes

In hoeverre zijn je gedachten, gevoelens, je woorden en je acties in één lijn met elkaar? Hoe vaak opereer jij buiten je comfortzone? Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je kreeg! In de ‘secret to success’ word jij de verandering die daarvoor nodig is. Verwacht anekdotes uit de sport en nieuwe inzichten, omtrent doelen stellen, integriteit, de kracht van gedachtes en gevoelens en ‘the gap’.

Formula 1 en Max Verstappen

Xavier is als analist voor 1Limburg actief en weet als geen ander wat er speelt in de wereld van de Max Verstappen, de Formule 1 en de autosport. Zijn passie voor de sport brengt hij graag over naar het publiek. Zijn visie op de autosport en de toekomst van de sport en de vraag of Verstappen kampioen zal worden, zijn genoeg voer voor gedachte en discussie.

De wil om te winnen, in de zevende versnelling naar de winst

Een blik op mijn carriere en alle wijze lessen waar ik tegenaan ben gelopen. Van angsten tot de kracht om te kiezen, doelen en commitment en hoe context je ervaring verandert. Leef mee in het leven van een autocoureur en relateer en spiegel het aan je eigen leven. ‘De wil om te winnnen’ inspireert je om buiten je comfort zone te treden en echt te gaan leven.

Video