Speakersbureau Assemblee Speakers
Willem Vermeend

Willem Vermeend

Internetondernemer. Hoogleraar Economie 4.0. Voorheen Minister van Sociale Zaken en Staatssecretaris Financiën.

Category
Management & Leadership, Energy, Climate & Environment, Politics, Economy & Finance, Communications & IT
Type
Expert | Thought leader, Business leader | Entrepeneur, Politician
Employability
Keynote speaker, Debate
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Timeline

  • 2013
  • Aanjager van Doorbraakprojecten ICT
  • 2002
  • Minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • 1994
  • Staatssecretaris van Financien
  • 1984
  • Lid Tweede Kamer

Biography

Prof. dr. Willem Vermeend, oud Staatssecretaris Financiën en oud Minister van Sociale Zaken is internetondernemer (onder andere Einstein E-books) en bijzonder hoogleraar European Fiscal Economics aan de Universiteit van Maastricht. Verder vervult hij verschillende commissariaten onder andere bij Randstad, Imtech, Mitshibushi en LIOF. Willem Vermeend is lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW en de EBDR. Daarnaast is hij Board Member bij het cross-media bedrijf TSS.

Hij is uitstekend op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en trends op economisch, financieel en fiscaal terrein. Over deze onderwerpen schrijft hij ook als columnist in de Telegraaf. Tevens schreef hij in 2008 - 2010 de bestseller “De kredietcrisis “ en de “Wij-Economie”. Daarnaast schreef hij de boeken “ Taxes and Economy” en “Het verdriet van Kopenhagen” over het internationaal klimaatbeleid.

Willem Vermeend helpt de FinTech-sector in Nederland verder vooruit. Vermeend, internetondernemer en hoogleraar Economie 4.0, gaat als speciale afgezant de schakel vormen tussen de FinTech-sector, de overheid, het bedrijfsleven en de toezichthouders. Hij gaat proberen problemen voor technologische bedrijven in de financiële sector op te lossen en gaat Nederland op de kaart zetten als centrum van financiële vernieuwing.

Vermeend stelt dat digitalisering, automatisering en robotisering een grote impact hebben op de industrie en onze economie. ‘De fabriek van de toekomst is Smart. Het is voor industriële ondernemers geen keuze meer of ze vernieuwen, het is noodzaak als ze concurrerend willen blijven op de internationale markt. Deze vernieuwing vraagt ook vernieuwende financieringsvormen. Het is daarom ook belangrijk dat de financiële sector meegaat met deze ontwikkeling en digitalisering als topprioriteit stelt. Door slim samen te werken en van elkaar te leren kunnen de industrie en de financiële sector elkaar verder brengen en stimuleren. Met veel plezier ga ik de schakelfunctie tussen de FinTech-sector, industrie en overheid invullen’, aldus Vermeend.

Employability

Keynote speaker
Debate

Speaker

.

Literature