Speakersbureau Assemblee Speakers
Willem Post

Willem Post

"The American Dutchman". Dutch-American expert. Historian and publicist.

Category
Management & Leadership, Energy, Climate & Environment, Science & Education, Politics
Type
TV, Radio presenter | Journalist, Author
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Biography

Willem Post is een Nederlandse Amerika-deskundige, historicus en publicist.

Post studeerde (Amerikaanse) geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds mei 2007 is hij als senior visiting fellow Amerikaanse politiek, in het bijzonder het Amerikaanse presidentschap en de buitenlandse- en veiligheidspolitiek, verbonden aan Instituut Clingendael. Daarnaast verzorgt Post ook colleges voor het Instituut Defensie Leergangen (IDL).

Sinds midden jaren tachtig is Post Amerika-commentator/deskundige voor een groot aantal media. Eind jaren tachtig was hij medewerker van de buitenlandredactie van Het Parool en non-fictie boekrecensent. In 1996 was hij de eerste televisie-deskundige die een vast contract kreeg. (van AVRO, KRO en NCRV voor de actualiteitenprogramma’s Netwerk en KRO’s Ontbijttelevisie). Hij schreef columns voor onder meer het Financieel Dagblad. In 2004 ontving hij in Washington DC voor zijn verdiensten de gouden ster van de National Council for International Visitors. In de media is Post de laatste jaren vooral actief in allerlei NOS-programma’s zoals het NOS Radio 1 Journaal, en Een Vandaag, de TROS Nieuwsshow en Vandaag de Dag televisie van WNL. Hij geeft ook regelmatig commentaar voor de Australische public radio en BBC the World-PRI. Vanaf september 2015 participeert Willem Post ook in de White House Series 2016 in internationaal perscentrum

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter

Speaker

Een van de meest bekende Amerikadeskundige van Nederland. Hij wordt ook wel genoemd 'The American Dutchman’, de spil in het Nederland-Amerika netwerk.

Literature