Speakersbureau Assemblee Speakers
Victor Lamme

Victor Lamme

Hoogleraar en hersenonderzoeker bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam

Category
Trends, Business & Management
Type
Expert | Thought leader
Employability
Keynote speaker, Breakout session
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Biography

Victor Lamme is hoogleraar en hersenonderzoeker bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzoekt wat bewustzijn nu eigenlijk precies is, waar het vandaan komt, en welke rol het speelt bij ons handelen. Voor dat onderzoek kreeg hij een subsidie van 2.3 miljoen van de Europese Unie.

Hersenonderzoek zal ons denken over de mens radicaal gaan veranderen. En dat heeft allerlei consequenties, bijvoorbeeld voor de rechtspraak, onze economie, en de inrichting van de maatschappij. Maar het heeft ook allerlei praktische toepassingen, zoals in management of marketing. Daarover geeft Victor lezingen, doet hij mee aan het maatschappelijk debat en schrijft hij artikelen en boeken. Daarnaast is Victor nog partner in neuromarketing onderzoeksbureau Neurensics.

Samen met een aantal collega's aan de Universiteit van Amsterdam werkt hij aan een fantastisch avontuur: de zoektocht naar het laatste mysterie in de wetenschap: wat is bewustzijn, en waar komt het vandaan?

Wat ze proberen te bewijzen is dat bewustzijn in het brein iets heel anders is dan we denken dat het is. Een van de conclusies uit het onderzoek is bijvoorbeeld dat je je van iets bewust kunt zijn zonder dat je dat weet. 

Hersenwetenschap en psychologie proberen de menselijke natuur te doorgronden. Dus of het nu gaat over racisme, vrije markteconomie, pensioenkeuze, politiek, euthanasie, of gedragsbeïnvloeding, kennis over de werking van het menselijk brein is altijd relevant. Victor mengt zich in het maatschappelijk debat door artikelen te schrijven in kranten, of mee te werken aan een interview op radio of TV. 

Employability

Keynote speaker
Breakout session

Speaker

Titels:

  1. Vrije wil
  2. Neuromarketing
  3. Gedragsbeïnvloeding
  4. Hersenen en economie
  5. Neuromanagement
  6. Vertrouwen
  7. Brain reading
  8. Hersenen en recht
  9. Perceptie en aandacht
  10. Bewustzijn

Literature