Speakersbureau Assemblee Speakers
Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

Topcoach. Algemeen Directeur PSV. Inspirator over presteren als een manier van denken.

Category
Management & Leadership, Sports
Type
Business leader | Entrepeneur, Athlete | Sport coach, Author
Employability
Keynote speaker
Theme
Inspirational Leadership
Languages spoken
Dutch
Travels from
The Netherlands

Timeline

  • 2014
  • Algemeen Directeur PSV
  • 2002
  • Directeur Algemene Zaken AZ
  • 1996
  • Bondscoach van het Nederlands Heren Volleybalteam

Biography

Toon Gerbrands heeft als clubcoach in het volleybal meerdere landskampioenschappen en de Europacup gewonnen met Piet Zoomers. Met het Nederlands mannen volleybalteam werd hij in 1997 Europees Kampioen. Tegenwoordig is hij algemeen directeur bij voetbalclub PSV, waar hij in zijn eerste seizoen direct de landstitel heeft gewonnen. In de tijd als directeur van AZ behaalde de Alkmaarse club aansprekende resultaten: het landskampioenschap in het seizoen 2008 – 2009 en de bekerwinst in 2013.

Toon Gerbrands is een man, die veel successen achter zijn naam heeft staan in meerdere omgevingen, zowel in de topsport als in diverse managementfuncties Hij heeft bewezen, dat zijn aanpak werkt en succesvol is.. Zijn aanpak leidde in alle omgevingen waar hij werkte tot aantoonbare resultaten. Als bondscoach van het Nederlands Heren volleybalteam werd hij Europees kampioen (de enige keer in de geschiedenis) en bereikte hij de Olympische spelen van Sydney.  In zijn periode als bondscoach klom het Nederlands team op tot de eerste plaats op de wereldranglijst en werd het team ook sportploeg van het jaar in Nederland. Als clubcoach  leverde hij een unieke prestatie door de Europacup te winnen. Iets wat in de volleybalsport slechts één club lukte, gedurende het bestaan van de volleybalsport. In Nederland veroverde hij met zijn unieke aanpak en visie 4 landstitels, 2 bekers en 3 supercups.

In de schaatssport gaf hij als directeur leiding aan een succesvolle commerciële ploeg met wereldtitels en Olympische gouden medailles  Naast zijn werkzaamheden in de sport heeft hij ruime ervaring als manager en interim-manager bij diverse werkgevers . Ook hier bleek zijn aanpak succesvol. Onder zijn leiding heeft de gemeente Harderwijk de milieuprijs van Nederland gewonnen. Bij de voetbalclub AZ, speelde hij een prominente rol in de organisatie van deze club. Met een duidelijke visie zijn hier verrassende resultaten geboekt. Met als hoogtepunten het landskampioenschap in het seizoen 2008 - 2009 en de bekerwinst in 2013. Na 12 succesvolle seizoenen bij AZ maakte hij in 2014 de stap naar Eindhoven als algemeen directeur bij de voetbalclub PSV. Ook daar was hij direct succesvol en won in zijn eerste twee jaar direct twee landskampioenschappen met de club uit Eindhoven en overleefde de groepsfase  van de Champions League als eerste Nederlandse club na negen seizoenen.

Hij speelde ook een belangrijke rol bij de roerige tijd van AZ ten tijde van de curator. Hier toonde hij aan dat het ook mogelijk is om een organisatie vanuit een crisissituatie naar nieuwe successen te leiden en een stabiele organisatie neer te zetten. Een paar jaar later blijkt er weer een solide, professionele en financieel gezonde organisatie te staan. Daar kreeg AZ alom waardering en erkenning voor.

Zijn visie en werkwijze heeft hij beschreven in meerdere succesvolle boeken: De Lerende Winnaar, De succescrisis & zijn meest recente succesvolle uitgave: Mijn Stijl. Deze titels zijn typerend voor zijn werkwijze en zijn visie op presteren. De kunst is om mensen te laten samenwerken en zo uiteindelijk het ultieme doel te behalen: winnen en presteren. Kortom een zeer veelzijdige man met een brede ervaring op meerdere gebieden. Zijn passie, zijn aanpak en zijn visie staan borg voor een zeer inspirerende lezing met de sport en management als metaforen.
 

Employability

Keynote speaker

Speaker

Toon Gerbrands is een uitgesproken persoonlijkheid die zowel teams als individuen weet te begeleiden naar succesvolle prestaties. In presentaties legt hij de nadruk, ondersteund door ervaringen vanuit de praktijk, op het belang van samenwerking, inspirerend leiderschap en daarbij een goede communicatie. De presentaties die Toon Gerbrands hierover geeft zijn niet alleen bruikbaar voor managers uit de sport, maar ook voor managers uit het bedrijfsleven.

 

Literature

Topics

Inspirational Leadership