Speakersbureau Assemblee Speakers
Tommie Niessen

Tommie Niessen

Spreker | Verpleegkundige | Auteur van: Tommie in de zorg | Social media | Geeft lezingen, workshops en trainingen

Category
Type
Keynote speaker
Employability
Keynote speaker, Breakout session, Debate
Theme
Technologie in de Zorg/Social media in de Zorg, Werkgeluk/werkplezier, Zorg en Welzijn, Ouderenzorg, Palliatieve zorg
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Tommie Niessen is zelfstandig Verpleegkundige, schrijver en spreker. Hij richt zich vooral op ouderenzorg en palliatieve zorg. Hij schrijft, filmt en spreekt over de Zorg. Alles met hetzelfde doel; de Zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart te zetten.

Tommie schrijft over zijn ervaringen die hij opdoet tijdens zijn werk en maakt video’s waarin openhartig en vol humor met zijn cliënten in gesprek gaat. Jaren geleden had hij zelf ook niet gedacht dat hij in de Zorg zou gaan werken. Het sprak hem niet aan, leek hem totaal niet stoer en hij dacht dat je de hele dag mensen zou moeten wassen.
Sinds hij actief is in de zorg is dit allemaal veranderd, en zo kwam zijn wens om het imago van de zorg te verbeteren geleidelijk tot bloei.
Niessen is regelmatig in de media. Hij zat aan tafel bij RTL Late Night en verscheen bij programma’s waaronder Koffietijd, EO, NPO en Omroep Brabant. Ook de Volkskrant, het AD, LINDA, ZEMBLA en Brandpunt+ schreven artikelen over hem.
In 2018 bracht Tommie zijn eerste boek uit genaamd “Tommie in de zorg” waar tot nu toe al meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht. Ook op social media heeft Tommie een grote achterban opgebouwd. Tienduizenden mensen volgen hem op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

In 2019 werd Niessen uitgeroepen tot Helmonder van het jaar.
 

Employability

Keynote speaker
Breakout session
Debate

Speaker

Ervaringen en Reviews:

Nico de Fauw | CEO In4Care (België)
Tommie is een fantastische story-teller. Met verhalen en beelden uit het (zijn) leven gegrepen, waarin (ook kwetsbare) ouderen op een menselijke, respectvolle bejegend worden en in een complexloze en vanzelfsprekende sfeer waar mensen ook zichzelf kunnen zijn. Zijn oprecht enthousiasme brengt zorgberoepen op een positieve manier onder de aandacht. Wie nog zou twijfelen om een studierichting in de zorg te kiezen zal hier ongetwijfeld een flinke duw in de juiste richting krijgen.

Fabienne Eurlings | Principal adviseur M&I/Partners
Wij hebben Tommie als spreker gevraagd voor de zorginnovatie-middag van M&I/Partners. Naast een goede voorbereiding en fijn contact resulteerde deze vraag in een geweldige eigentijdse presentatie, volkomen authentiek gebracht door Tommie met een mooie balans tussen eigen ervaringen en deze kunnen optillen naar generieke uitgangspunten voor de zorg. Ook heeft Tommie zijn verhaal mooi toegespitst op onze vraag: hoe ICT en innovatie kan bijdragen aan het medewerker-cliënt contact in de zorg. Wij zijn erg tevreden over de bijdrage van Tommie en met ons vele bezoekers van onze middag!

Sabine Uitslag | Dagvoorzitter en oud Tweede Kamerlid
Ik heb Tommie leren kennen als een warm en vriendelijk mens. Een verpleegkundige met een groot hart voor kwetsbare mensen. Hij weet als geen ander te inspireren; en hij doet dat op een eigentijdse manier. Tommie geeft professionals een stem en laat zien hoe de zorg van binnenuit werkt! Het is een lieverd!

Hugo de Jonge | Minister VWS, vicepremier
Werken in de zorg is prachtig. Je kunt echt het verschil maken in het leven van mensen. Tommie is iemand die dat als geen ander over kan brengen. Met zijn gedrevenheid, passie en humor laat hij zien hoe veelzijdig en mooi dat werk in de zorg is. Ga zo door!

Harold Meulendijks | Docent Zorg en Welzijn
Met Tommie haal je passie, kennis en talent in huis op meerdere vlakken. Als spreker weet hij je boeien en als docent neemt hij je mee in de wereld van de zorg. Tommie weet van wanten. Middels video, prikkelende stellingen en boeiende gesprekken hangt men aan zijn lippen. Mooie mens met een goed hart.

Hugo van der Wal | Senior-adviseur Min. VWS
Tommie weet in zijn verhalen op een aansprekende wijze over het voetlicht te brengen hoe mooi en dankbaar het is om te werken in de zorg. Zonder de Wet zorg en dwang concreet te noemen, maakte hij in zijn presentatie tijdens de regionale informatiebijeenkomsten van het Ministerie van VWS duidelijk waar het bij deze wet om gaat: om persoonsgerichte zorg, waarbij oprechte aandacht is voor de wensen en behoeften van de cliënt. Alleen op deze manier kan zo veel mogelijk voorkomen worden
dat de zorg onvrijwillige zorg wordt. 
 

Literature

Topics

Technologie in de Zorg/Social media in de Zorg
Werkgeluk/werkplezier
Zorg en Welzijn, Ouderenzorg, Palliatieve zorg

Video