Speakersbureau Assemblee Speakers
Sybilla M. Dekker

Sybilla M. Dekker

Oud – minister VROM, Bestuurder/commisaris

Category
Energy, Climate & Environment, Politics, Economy & Finance
Type
Politician
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter, Debate
Theme
Woningmarkt/woningcoöperaties, Vrouwen naar de top
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Timeline

  • 2003
  • benoemd tot minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in het Tweede Kabinet-Balkenende.

Biography

Sybilla Dekker is voormalig Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Onder haar verantwoordelijkheid is de Nota Ruimte, ruimte voor ontwikkeling tot stand gekomen.

Thans is Sybilla Dekker commissaris bij de NV Bank Nederlandse Gemeenten, AKZO Nobel Nederland en DHV Groep. Daarnaast is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kadaster, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Antilliaanse Mede Financierings Organisatie, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds, voorzitter van de Strategische Adviesraad Bouw en Ondergrond TNO, lid van de Raad van Toezicht van het Programma Stichting Kennis voor Klimaat en voorzitter van Taskforce Talent naar de Top, Commissie Fundamentele Verkenning Bouwregelgeving en Tafel van Borging Maasvlakte II.

Sybilla Dekker is al geruime tijd actief rond het thema diversiteit m/v aan de top. Zij was voorzitter van Opportunity in Bedrijf en van de Stichting Vrouwennetwerk Nederland. In 2007-2008 begeleidde Sybilla Dekker als voorzitter het Ambassadeursnetwerk ‘Doorbreken Glazen Plafond’. Sinds 2007 is Sybilla Dekker voorzitter van de Taskforce Talent naar de Top dat als aanjager de overheid, het bedrijfsleven en vrouwen zelf wil stimuleren op structurele basis meer vrouwelijk talent aan de top te krijgen.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter
Debate

Speaker

Topics

Woningmarkt/woningcoöperaties
Vrouwen naar de top