Speakersbureau Assemblee Speakers
Rutger Koopmans

Rutger Koopmans

Zelfstandig adviseur. Voorheen Topbankier ING en zakenmanager Johan Cruijff.

Category
Management & Leadership, Economy & Finance
Type
Expert | Thought leader, Business leader | Entrepeneur, Author
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter, Debate
Theme
Eigen Baas
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

ONDERNEMER, COMMISSARIS, BESTUURDER, AUTEUR

Rutger Koopmans verruilde zijn toppositie in het bankwezen nog vóór de financiële crisis voor een zelfstandige loopbaan. Hij is bij uitstek een onafhankelijk denker die geen blad voor zijn mond neemt. Hij kan bogen op een brede (internationale) ervaring als ondernemer, zelfstandig adviseur, bestuurder en commissaris. Het maakt hem tot een interessante spreker de zijn gehoor weet te prikkelen en te boeien over tal van strategische en maatschappelijke vraagstukken. Ook buiten het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de wereld van het topvoetbal en de cultuur, heeft hij relevante ervaringen en dito verhalen en anekdotes.

Als voorzitter van de landelijke koepel van kredietunies is hij nauw betrokken bij nieuwe initiatieven op het gebied van niet-bancaire ondernemingsfinanciering.

Als auteur van “Eigen Baas, leven en werken in vrijheid” richt hij zich op de aankomende ‘disruptie’ op de arbeidsmarkt waarbij tienduizenden mensen binnen een paar jaar vanaf nu een ander beroep zullen moeten vinden. Hoe pakt de individu dat op een goede manier aan? En hoe kunnen bedrijven (én hun commissarissen) dit proces op een respectvolle manier organiseren met inachtneming van het belang van de reputatie en de continuïteit van de onderneming? Koopmans heeft voor al deze vragen een integrale analyse en komt voor alle betrokkenen met interessante oplossingen.

 

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter
Debate

Speaker

Literature

Topics

Eigen Baas

Een lezing voor wie zijn loopbaan over een andere boeg wil gooien en andere talenten bij zichzelf wil ontwikkelen. En voor wie daartoe door de omstandigheden gedwongen wordt hierover na te denken. En voor de werkgever die zijn mensen hierover wil laten nadenken om ze minder afhankelijk te maken. De spreker schetst voor zijn gehoor een model met kernvragen, die hij illustreert met anekdotes en ervaringen uit de eerste hand. Daarmee laat hij zijn gehoor door een op een lichte manier verteld verhaal kennismaken met een beslissing die een keerpunt in hun leven kan betekenen.