Speakersbureau Assemblee Speakers
Ronald van Zetten

Ronald van Zetten

CEO and co-owner V &D. Assemblee Speakers is the official booking agent of Ronald van Zetten. Contact Ronald van Zetten as keynote speaker at your event directly through Assemblee Speakers!

Category
Business & Management, Retail & Trade
Type
Business leader | Entrepeneur
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Timeline

  • 2009
  • Winnaar Gouden Effie, vakprijs voor de meest effectieve reclame
  • 2003
  • Topman HEMA
  • 2000
  • President Operations Albert Heijn
  • 1998
  • Executive Vice President Inkoop, Merchandising en Marketing PRAXIS Groep B.V.
  • 1991
  • Executive Vice President Inkoop en Merchandising DA Drogisterij

Biography

Early life

Lang heeft Ronald (1962) niet op school gezeten. Op z'n zestiende gaat hij werken, als winkelhulp in Soest. Na een paar jaar vakkenvullen vindt de jonge Van Zetten dat hij zichzelf verder moet ontwikkelen. Daarom gaat hij verschillende cursussen volgen. Nadat hij de vakdiploma's marketing en bedrijfseconomie heeft gehaald, schrijft hij zich in voor een universitaire opleiding bedrijfskunde.

Kickstart

Met die papieren wordt Van Zetten manager bij Super de Boer. Hij is dan 23 jaar. Enkele jaren later zegt hij de supermarktbranche vaarwel. Na verschillende directiefuncties bij o.a. DA, Praxis en Ahold wordt hij in 2003 de hoogste baas bij de HEMA. In 2010 zei hij in een interview over deze stap: "Het was nooit mijn doel om CEO van de HEMA te worden. Het is gewoon zo gegaan. Op zeker ogenblik zijn er mensen in je omgeving die je vragen of die en die functie je iets lijkt. En als dat zo is, dan zeg je ja. Wanneer de functie me niet leuk had geleken, dan had ik het niet gedaan."

Mister 'HEMA'

De vijftiger Van Zetten werd bekend als 'mister HEMA', het gezicht van de winkelketen. Hij was te zien in tal van talkshows. Droeg overhemden uit zijn eigen winkel en demonstreerde hoe je de typische HEMA-tompouce moest eten. Na 12 jaar neemt hij afscheid, maar blijft verbonden aan de zaak als adviseur tot november 2015.

V&D als uitdaging

Hij neemt meerdere commissaris rollen op zich en besluit de uitdaging die hem wordt aangeboden niet uit de weg te gaan. Zo kocht hij in juli 2016 samen met Roland Kahn en Jaco Scheffers de merkrechten van V&D, met de intentie om dit bekende Nederlandse merk nieuw leven in te blazen. Dit deed hij op een geheel nieuwe manier die past bij de klant van nu. Zijn belangrijkste boodschap: “Innoveren is geen doel op zich. Je moet continu verbeteren en veranderen.”

Geen doorstart

Hun doel, zo vertelden het trio toen, was het warenhuis voort te zetten als webshop. ”De kwaliteit van de ict-infrastructuur bleek te gammel. Daar komt bij dat we uiteindelijk geen gat in de markt zagen voor een V&D-webshop, naast webwinkels als Wehkamp en Zalando die er al zijn.'' Zo ontstond V&D Concepthouse.

Van Zetten liet weten dat het om meer ging dan alleen de merknaam V&D: “123 namen, waaronder Prijzencircus, Schoolcampus, Soho, Liv en Frendz. Die merken vertegenwoordigen een grote waarde. Mensen weten wat ze ervan kunnen verwachten en hebben er een positief gevoel bij. De Schoolcampus is in een nieuw jasje gestoken en hebben we terug laten komen bij de Albert Heijn. Ook het Prijzencircus gaan we terugbrengen.''

V&D Concepthouse

Dit is het nieuwe platform voor jonge ondernemers met ideeën, waar concepten en merken een springplank naar de toekomst vinden. V&D Concepthouse is een ommekeer. Een nieuw initiatief dat voortbouwt op de pioniersgeest die zo veel bekende merken en retail-events heeft voortgebracht. Merken en events die een enorme waarde hebben in de retailwereld.

V&D Concepthouse werkt met jonge professionals om merken als Schoolcampus, Prijzencircus, en modelabels als Liv, Soho en Frendz nieuwe vaart en energie te geven, met nadruk op online.

De pioniersgeest van toen, gecombineerd met de bouwers & makers van nu. Dat is V&D Concepthouse.

FRENDZ

Het 3 maanden jonge concept dat V&D Concepthouse heeft geïntroduceerd. Het is het eerste social commerce platform voor fashion in Nederland. Modeliefhebbers bepalen zelf wat er te zien en te koop is op de FRENDZ app: fashion over de volle breedte, dus van de grote labels tot kleine, ongeziene pareltjes.

Gebruiker aan het stuur

FRENDZ zet de krachten van social aan het werk in de modebranche. De mode-consument maakt zelf content en komt daarmee volledig aan het stuur te zitten. Dat is een scherpe keuze in een wereld waar veel platforms weliswaar publiek gedreven zijn, maar waar achter de schermen ook nog altijd de krachten van merken, inkopers en marketeers aan het werk zijn.

Social

Het concept heeft alles om mode-inspiratie te ontdekken en te delen. Gebruikers kunnen sharen, liken, en volgers verzamelen: alles wat social leuk maakt. Bovendien is het mogelijk om creatief aan de slag te gaan met het maken van de leukste moodboards. Die weerspiegelen het gevoel voor stijl van de gebruikers.

“Wat we daar doen is nieuw.” Aldus Van Zetten “Je kunt vrienden volgen en stijliconen die een collectie samenstellen en hun creativiteit uiten in een moodboard.’’

Influencers

“De influencers die een partnerschap met FRENDZ hebben zijn bekend als blogger, vlogger of vanwege hun populariteit op social media als Instagram en Snapchat. Zo kunnen zij de klant die een zwart jurkje zoekt verrassen met een cool, klein merk dat ze op eigen houtje nooit had gevonden.” Legt van Zetten uit.

Data

Daarnaast biedt FRENDZ een diep en nauwkeurig inzicht in de drijfveren van de mode-consument. Consumententrends worden snel gesignaleerd en deze data zal FRENDZ inzichtelijk maken voor zijn partners. Hiermee komt bijvoorbeeld naar voren welke producten en merken samen worden gecombineerd. Daarnaast heeft FRENDZ de potentie om uit te groeien tot een belangrijk distributiekanaal, omdat (bijna) alles wat gebruikers zichtbaar maken op FRENDZ ook direct te bestellen is.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter

Speaker

Onderwerpen waar Ronald voor te boeken is:

Innovatie: hoe krijg je nieuwe omzet en klanten?

Strategie: uitvoeren van de strategie is de grootste uitdaging, praktische tips

Merken &private labels , de kracht van een merk

Medewerkers: kansen verzilveren en werken met sterke teams

Private equity: leer van P.E bedrijven positie van de CEO

Retail algemeen: ontwikkelingen en trends

E-commerce: transitie naar de nieuwe wereld

Social media: Wat werkt?

V&D concepthouse: nieuwe start

Frendz: Eerste fashion social commerce platform in Europa