Speakersbureau Assemblee Speakers
Robin Porrio

Robin Porrio

Sales verweven met gastvrijheid, etiquette en humor.

Category
Business & Management
Type
Business leader | Entrepeneur
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter, Breakout session
Languages
NL
Origin
The Netherlands

Biography

Robin Porrio leeft volgens het credo ‘La Convivialità’, ofwel: vriendschap, genegenheid en gastvrijheid. Vanuit zijn Italiaanse achtergrond vertaalt hij deze levenswijze naar Gastronomisch Genieten, met twee hoofdletters G. Dat zit niet alleen in smakelijk eten en een goed glas wijn, maar in alle facetten van het leven. Ook in business. Porrio gaat daarin zover dat de mate van succes van een onderneming volgens hem te maken heeft met de mate van gastvrijheid die de klant ervaart. Kortom: sales is gastvrijheid! 

Zijn doel? Mensen laten ervaren wat echte aandacht is. Hen laten zien, ruiken, voelen en proeven wat het verschil is tussen service en gastvrijheid. Hoe ben je op je best in het bijzijn van belangrijke gasten, welke eerste indruk laat je achter? Hoe kleed ik me voor welke gelegenheid, dresscodes? Hoe ga je in aanwezigheid van je belangrijkste prospect om met de wijnkaartsurvival in een sterrenrestaurant? Wat zijn de etiquette en omgangsvormen bij speciale gelegenheden? Al deze vragen passeren de revue tijdens zijn lezingen en masterclasses in het land. 

Porrio entertaint zijn publiek met passie, onbevangenheid en enthousiasme. Dit alles op basis van 20 jaar ervaring. Waarbij gastronomie hem door de aderen spuit. Hiermee laat hij een blijvende indruk achter, die nog lang blijft nagonzen. 

Dit is storytelling met een knipoog, verweven met humor én etiquette. Of dat kan? Ja, dus! Robin Porrio weet te boeien en te binden met verhalen over eten en drinken op topniveau. Iedereen eet en drinkt, dus ‘why not’?

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter
Breakout session

Speaker

  • Gastronomie;
  • Hospitality;
  • Wijn, spijs & etiquette/dresscodes;
  • Sales & gastvrijheid.