Speakersbureau Assemblee Speakers
Raymond van de Klundert

Raymond van de Klundert

Kluun - Komt een vrouw bij de dokter

Category
Management & Leadership, Culture, Music & Society
Type
Author
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter, Debate
Languages spoken
Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Raymond van de Klundert, (1964), kortweg Kluun, verloor in 2001 zijn eerste vrouw Judith op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij verkocht zijn marketingbureau, vertrok met zijn 3-jarige dochter naar Australië en verwerkte zijn ervaringen in zijn debuutroman "Komt een vrouw bij de dokter" (2003). Het boek is het best verkochte Nederlandse debuutroman aller tijden: meer dan 1 miljoen exemplaren gingen inmiddels over de toonbank. De filmrechten werden binnen vier maanden verkocht aan Eyeworks en de roman wordt in het Duits, Engels, Frans, en meer dan 20 andere talen vertaald. Het boek stond onder andere in Taiwan, Slovenië en Zweden op nummer 1 in de fictie bestsellerlijsten. In het buitenland werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht. In 2006 won hij met het boek de NS Publieksprijs. Op zaterdag 28 november 2009 ontving Kluun uit handen van regisseur Reinout Oerlemans het 1 miljoenste exemplaar van Komt een vrouw bij de dokter in de vorm van een 'diamanten' boek. KEVBDD stond bijna vijf jaar vrijwel onafgebroken in de Bestseller60.

Van de Klundert schreef daarna in 2004 zijn tweede boek "Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!", waarin aanstaande vaders het nodige kunnen lezen over de zwangerschap. Dat leverde hem de kwalificatie "mannelijke tegenhanger van Daphne Deckers" op. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht.

Een vervolg op zijn debuutroman, met de titel "De weduwnaar", is in 2006 uitgekomen. Binnen vier weken werden er 100.000 exemplaren verkocht. In totaal gingen er tot nu toe een half miljoen exemplaren van "De weduwnaar" over de toonbank.

Kluun haalde de afgelopen jaren met ludieke acties vaak de publiciteit. Zo richtte hij als reactie op een datingsite voor mooie mensen een fake datingsite voor lelijke mensen op, www.lillekemeense.com, en solliciteerde hij in een open brief als hoofdredacteur bij het feministische magazine Opzij nadat het blad door de Commissie Gelijke Behandeling op de vingers was getikt omdat mannen niet werden toegelaten tot de selectieprocedure.

In 2006 richtte Kluun NightWriters op, en in het najaar van 2008 verscheen Klunen, een verzameling columns - Kluun is onder andere columnist bij De Pers en bij de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM - en acties van Kluun. In december 2008 was hij te zien in het RKK-programma kruispunt, waar hij drie dagen bij de minderbroeders in het Brabantse Megen verbleef.

In 2009 werd Kluun gevraagd het essay voor de Maand van de Spiritualiteit te schrijven, dat in november dat jaar verscheen onder de titel "God is Gek". Op 26 november 2009 ging de verfilming van Komt een vrouw bij de dokter in première.

Begin 2011 verscheen Kluuns roman Haantjes, gebaseerd op een waargebeurd zakelijk fiasco. Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. De beurs floreert, de reclamewereld bloeit, het nachtleven bruist. RoXY en iT zitten wekelijks vol, Amsterdam is on top of the world.

Samen met Hans van der Beek schreef Kluun Aan de Amsterdamse Nachten. Het boek met de top 100 van het Amsterdamse nachtleven verscheen november 2011.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter
Debate

Speaker

  • reclame & marketing
  • man/vrouw verhoudingen
  • populaire cultuur
  • journalisme

 

Literature