Speakersbureau Assemblee Speakers
Rani De Coninck

Rani De Coninck

Rani De Coninck is een bekend Belgische radio- en televisiepresentatrice. | Finalist De Slimste Mens | De allereerste Miss Belgian Beauty.

Category
Type
Employability
Moderator/ Presenter
Languages spoken
English Dutch
Travels from
België

Biography

Rani De Coninck is al jaren bekend van de Vlaamse radio en tv. 
Zowel bij VRT, VT4 als VTM presenteerde ze een hele resem populaire programma’s, waaronder De Droomfabriek en Mijn Restaurant.
Vandaag combineert ze haar gezin met het dagelijkse avondspitsprogramma Raf & Rani bij JOE en dat vergt een goed plan! Dat plan schreef ze neer in haar eerste gelijknamige boek Rani's goed plan - Slim gekookt, lekker gegeten.

BIOGRAFIE RANI DE CONINCK

Rani De Coninck startte haar mediacarrière, waar ze onder meer het televisieprogramma De Droomfabriek presenteerde aan de zijde van Bart Peeters en Sabine De Vos. Ze was er midden de jaren negentig ook tijdlang omroepster en presenteerde er op het toenmalige Radio Donna en op Radio 2. Terloops was ze ook nieuwsanker op de regionale televisiezender AVS.

In 1997 maakte Rani De Coninck de overstap naar de toenmalige commerciële televisiezender VT4, waar ze een van de voornaamste schermgezichten werd en op korte tijd een reeks van programma's presenteerde.

In 1999 ging Rani De Coninck opnieuw radio maken, eerst bij FamilyRadio en nadien bij het toenmalige 4FM.

Begin 2005 keerde De Coninck terug naar de VRT, om een half jaar later een exclusiviteitscontract te ondertekenen bij de Vlaamse Mediamaatschappij, het huidige Medialaan. Daar startte ze als presentatrice van het VTM-showbizzmagazine VIPS. Nadien kreeg ze bij VTM vooral (komische) spelprogramma's toegewezen, maar was ze bijvoorbeeld ook jarenlang het gezicht van het populaire realityprogramma Mijn Restaurant.

In 2014 presenteerde Rani De Coninck haar voorlopig laatste televisieprogramma's. Eind 2015 liep haar exclusiviteitscontract bij Medialaan af, maar in 2016 werd ze gevraagd om terug te keren en de overstap naar de radio te maken. Sinds augustus 2016 presenteert ze op 4FM-opvolger JOE iedere werkdag het avondspitsprogramma "Raf & Rani", samen met Raf Van Brussel.

Tevens was ze in 2020 jurylid in De Slimste Mens ter Wereld.
In het najaar van 2022 nam Rani De Coninck zelf deel aan De Allerslimste Mens ter Wereld en haalde ze de finale.

Employability

Moderator/ Presenter

Speaker

RANI DE CONINCK ALS PRESENTATRICE / MODERATOR OP UW VOLGENDE EVENT?

Boek Rani De Coninck  als presentatrice voor uw volgende event via Assemblee Speakers. Ze weet met flair en humor uw programma op een professionele wijze te begeleiden.
Neem direct contact met ons op voor meer informatie.


RANI DECONINCK ALS SCHRIJFSTER - EEN BOEK OVER GEZOND ETEN

Titel boek: Rani's goed planSlim gekookt, lekker gegeten

Rani’s goed plan, dat is koken met gezond verstand. In dit boek krijg je bij de overheerlijke gerechten heel wat praktische tips om tijd uit te sparen achter het fornuis. Zo maak je meer ruimte voor het allerbelangrijkste aan tafel: genieten van eten en van elkaar.
Dit plan is niet alleen goed, het is ook goedkoop. Dankzij restjesdag, de diepvries als vriend of de 1+1-gerechten spring je creatief om met je ingrediënten en gooi je veel minder weg. Bespaar waar je kan, dankzij Rani's goed plan!
Echt kookplezier begint bij inspiratie in de keuken. Voor de recepten in haar eerste Goed plan! liet Rani zich nog leiden door haar favoriete chefs van over de hele wereld. Deze keer houdt ze het bij één unieke bron van inspiratie, met Elise Van de Poele als chef terroir. Een goed plan van eigen bodem! Laat je inspireren door slimme en lekkere recepten, door de seizoenen en door wat de natuur hier en nu te bieden heeft. Vers én gezond, goed voor jezelf én voor de planeet.
Meer tijd om te genieten… met Rani’s goed plan!

Het is een echt inspiratieboek voor in de keuken én daarbuiten, voor al wie het druk heeft en meer rust en plezier wil in zijn leven door een betere planning. Eind 2018 viel Rani op in de Slimste Mens. Ze haalde geheel onverwachts de finaleweek door een unieke combinatie van aanstekelijk spelplezier en verstand. Wat ze ook doet, ze gaat àltijd voluit en blijft te allen tijde zichzelf.

Literature