Speakersbureau Assemblee Speakers
Peter Paul de Vries

Peter Paul de Vries

The modern Robin Hood

Category
Business & Management, Politics, Economy & Finance
Type
Business leader | Entrepeneur
Employability
Keynote speaker
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Biography

Peter Paul Ferdinand de Vries is geboren op 13 Mei 1967. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1985-1991). Van Oktober 1989 tot en met Oktober 2007 was hij werkzaam bij de Vereniging van Effectenbezitters, waarvan de laatste 12 jaar als directeur. In die positie heeft hij zich ingespannen om de positie van de Nederlandse aandeelhouder te versterken.


De heer de Vries bezocht jaarlijks 20 tot 25 aandeelhoudersvergaderingen werd bekend vanwege zijn kritische opstelling ten aanzien van beschermingsconstructies en topbeloningen, en was pleitbezorger voor meer transparantie en een betere informatieverschaffing aan beleggers. Hij heeft hierbij uitgebreide en relevante ervaringen kennis opgedaan op het gebied van beoordeling en monitoring van beursgenoteerde bedrijven, corporate governance en fusie – en overnames. In oktober 2007 vertrok hij als directeur van de VEB.

Momenteel is hij grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter van Value8. Tevens is hij het boegbeeld van de pan-Europese organisatie van aandeelhoudersverenigingen Euroshareholders.

Employability

Keynote speaker

Speaker

Peter Paul de Vries is een aanstekelijk spreker en al snel kreeg hij het imago van de moderne “Robin Hood” die het opnam tegen het establishment. Hij is een veelgevraagde gast bij Pauw en Witteman als het gaat over economie en als beleggingsexpert.

Hij weet als geen ander zijn publiek te boeien met een kritische blik op het huidige economische klimaat.