Speakersbureau Assemblee Speakers
Peter Bakker

Peter Bakker

President World Sustainability Councel Geneve. Assemblee Speakers is the official booking agent of Peter Bakker. Contact Peter Bakker as keynote speaker at your event directly through Assemblee Speakers!

Category
Business & Management, Energy, Climate & Environment, Economy & Finance, Health, Food & Welfare
Type
Expert | Thought leader, Business leader | Entrepeneur
Employability
Keynote speaker, Expert, Debate
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Timeline

 • 2012
 • President World Business Council for Sustainable Development (WBC SD)
 • 2001
 • Voorzitter Raad van Bestuur TNT
 • 1996
 • Director Financial Control
 • 1996
 • Hoofd onderhandelingen tussen TNT en GD Express Worldwide
 • 1991
 • Indiensttreding bij TNG Post
 • 1984
 • TS Seeds Holding B.V

Biography

Sinds 1 januari 2012 is Peter Bakker president/ bestuursvoorzitter van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in Genève.

Peter Bakker is een gerespecteerd leider in Corporate Responsibility. Hij ontving de Clinton Global Citizen Award in 2009 en SAM Sustainability Leadership Award in 2010.

Peter Bakker is World Food Programma [WFP] ambassadeur Verenigde Natiies [VN] tegen honger sinds 2011.
Daarnaast was hij van 2010 - 2020 voorzitter van War Child Nederland. Hij is op dit moment toezichthouder.

Van 1 november 2001 tot 1 juni 2011 was Peter Bakker voorzitter van de Raad van Bestuur van TNT.
Vanaf de beursnotering van TNT N.V. in 1998 was Peter Bakker Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van TNT.

Biografie Peter Bakker
Peter Bakker is een onderscheidend topman die tot juni 2011 de CEO was van TNT in Nederland. In mei 2011 werd TNT gesplitst in twee beursgenoteerde bedrijven: TNT Express en PostNL. Peter Bakker leidde de splitsing van TNT en, na voltooiing daarvan, trad af en verliet hij de TNT-groep op 1 juni 2011. 

Onder zijn leiding werd TNT een leider in Corporate Responsibility met een baanbrekende partnerschap met de VN World Food Program, door de ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen van de Planet Me initiatief en door meerdere jaren een leidende positie te hebben in de Dow Jones Sustainability Index.

Peter Bakker heeft een Masters degree in bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een Bachelor Degree in Business Administration van de HTS Alkmaar.

Hij begon zijn loopbaan in 1984 bij TS Seeds Holdings B.V. In 1991 trad hij in dienst bij TPG Post. In 1993 werd hij benoemd tot financieel directeur van de business unit Pakketservice. Twee jaar later stapte hij over naar de business unit Logistiek, waar hij directeur marketing en sales werd. In 1996 werd Bakker benoemd tot directeur Financial Control. In hetzelfde jaar stond hij aan het hoofd van het team dat de onderhandelingen voerde die leidden tot de succesvolle overname van TNT en GD Express Worldwide.

Vanaf de beursnotering van TNT N.V. in 1998 was Bakker Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van TNT. Van 1 november 2001 tot 1 juni 2011 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur.

Peter Bakker is een gerespecteerd leider in Corporate Responsibility. Hij ontving deClinton Global Citizen Award in 2009 en SAM Sustainability Leadership Award in 2010. Hij was WFP ambassadeur VN tegen honger in 2011. Daarnaast is hij de voorzitter van War Child Nederland.

Sinds 1 januari 2012 is Peter Bakker president van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in Genève.

Employability

Keynote speaker
Expert
Debate

Speaker

Het is geen kwestie van het licht aan of uit en morgen zijn we allemaal duurzaam”, zegt hij.
Als een reis is hij zijn opdracht gaan zien: een reis onderweg naar 2050. Want daar ligt het doel, zoals geformuleerd in Vision 2050 van WBCSD