Speakersbureau Assemblee Speakers
Milan Meyberg

Milan Meyberg

Assemblee Speakers is the official booking agent of Milan Meyberg. Contact Milan Meyberg as keynote speaker at your event directly through Assemblee Speakers!

Category
Innovation, Sustainability
Type
Expert | Thought leader, Visionair | Innovator
Employability
Keynote speaker, Expert, Debate
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Timeline

  • 2018
  • Geselecteerd door het FD (Financieel Dagblad) als een van de 50 meest veelbelovende Nederlandse professionals onder de 35.
  • 2018
  • Winnaar publieksprijs “Meest duurzame bedrijf van Nederland” van Stichting Co2 neutraal.
  • 2018
  • Geselecteerd door de Duurzame Jongeren 100 (DJ100) als een van de 100 meest duurzame Nederlanders onder de 32.
  • 2018
  • Duurzaamheid projecten opgenomen als “best practices” in het internationale studieboek “Sustainable Event Management” (Meegan Jones - 3rd edition)
  • 2017
  • Winnaar DAM-prijs: DGTL, meest duurzame bedrijf van Amsterdam.

Biography

Milan Meyberg is al meer dan achttien jaar actief als DJ en organisator in de Nederlandse Evenementen- en festival industrie . Zijn zoektocht naar vooruitstrevende, elektronische muziek heeft geleid tot internationale DJ-residenties in Portugal, Spanje, Griekenland en managementposities bij toonaangevende organisaties zoals; Studio 80, Club Paradigm en DGTL Festival.

In zijn jaren als artiest en organisator ontwikkelde Milan een sterke visie op duurzaamheid en verwerkte deze tot revolutionaire strategieën en projecten waar hij vele prijzen mee won. Zo was hij in 2015 campagneleider bij Club Paradigm, waar hij de “Part of the shift” campagne vormgaf met als doel om het "Groninger Suikerunie Terrein" om te vormen tot zelfvoorzienende evenementenlocatie. In 2015 en 2016 won Milan meerdere prijzen voor zijn duurzaamheidsprojecten (waaronder Symbioculture Farming en de NATR Flowerseed poncho's). Projecten die hij momenteel implementeert onder DGTL’s "Revolution" programma, waar hij campagne voert voor circulaire energie-, voedsel- en grondstof systemen en daarvoor praktische toepassingen ontwikkeld voor wat hij "regeneratief event management” noemt.

In 2017 vielen de projecten van Milan opnieuw in de prijzen, waaronder de prestigieuze Amsterdamse DAM-Award (gemeenteprijs voor het meest duurzame bedrijf van Amsterdam 2017/2018). Daarnaast ontving hij ook internationale erkenning. In Spanje won DGTL de 'Premios Fest Award' voor het meest duurzame festival van Spanje, en in Las Vegas (VS) de 'FestX Award' voor 'Outstanding Green Event'. In 2017 maakte Milan ook deel uit van de Nederlandse handelsdelegatie naar de Smart City World Expo in Barcelona, waar Amsterdam de 'Circular Award' won voor het beste stads-brede programma in de circulaire economie. In 2018 ontving hij namens DGTL de publieksprijs 'voor het meest duurzame bedrijf van Nederland’, toegekend door “Stichting CO2 Neutraal”.

Het resultaat van alle initiatieven en Milan’s visie is een vrijwel volledig afvalvrij DGTL-festival, met een prognose voor volledige circulariteit (96%) en een nul-emissiestatus in 2020. Een wereldwijde primeur, en de start van een festival-revolutie die wereldwijd verstrekkende implicaties kan hebben.

Employability

Keynote speaker
Expert
Debate

Speaker

Topics: Duurzaamheid, circulariteit, klimaatverandering, evenementen, millennials.

Presentatie 1:
Creating the world’s first circular festival: DGTL

(De ontwikkeling en realisatie van ’s werelds eerste circulaire Festival: DGTL)
Nederlandse festivals worden vaak vergeleken met kleine steden. Een jaar aan voorbereiding komt neer op slechts een of twee productiedagen, waarbij een miljoen omzet afhangt van een vlekkeloos verloop.
Iedereen kent de beelden van duizenden feestende mensen, maar voor velen onbekend, zijn de duurzaamheid-vraagstukken die de bezoekers creëren, en hoe vergelijkbaar deze zijn met die van steden. Vraagstukken op gebied van voedselvoorziening, infrastructuur, energiesystemen, afvalmanagement, logistieke inrichting, sanitaire voorzieningen, veiligheid en geluid. Vele problemen doen zich voor en ze moeten allen op de juiste manier aangepakt worden. Maar hoe lost een festival als DGTL deze vraagstukken op aan de hand van een zero-waste aanpak? En hoe kunnen de geteste circulaire oplossingen een voorbeeld zijn buiten het festival?

In zijn keynote presenteert Milan de vele sociale en technologische innovaties die het festival heeft doorgevoerd in de richting van circulaire systemen. Daarbij geeft hij zowel praktische als pragmatische voorbeelden en laat hij zien hoe deze innovaties ook toegepast kunnen worden in andere sectoren, bedrijven en zelfs volledige steden.

Vraagstukken: Hoe zorgen we voor (groene) energie en gezonde voeding met daarbij schone sanitaire voorzieningen voor meer dan 45.000 mensen? Hoe minimaliseren we afval en zorgen we tegelijkertijd voor een efficiënte logistiek? Hoe verenigen we vrijheid en plezier met veiligheid en duurzaamheid? Hoe creëren we een nul-emissie omgeving die duurzaam gedrag promoot en faciliteert? Hoe kunnen de inzichten van DGTL worden toegepast op andere organisaties, evenementen, bedrijven, locaties of hele steden?

Presentatie 2: The state of the planet, where we’re heading (and how not to panic). 
In this 60 minute minute futurist keynote, Milan Meyberg presents some of today’s most urgent topics in unique and jaw-dropping ways. He covers the current state of our planet, and outlines intriguing near future scenarios with possible far reaching implications for mankind.
Starting off in the Renaissance era, he skillfully moves the audience through the industrial age, guiding them far into the anthropocene and glimpses at a possible “second renaissance”. He covers topics such as climate change, changes in biosphere, information transmission, social revolutions, energy systems, the growth of the technosphere, the and how unforseen technological combinations will affect us in ways many of us would not dream possible.
In short, Milan’s presentation is action packed with forward thinking information and many eye-openers (or eye-closers) that will make you wonder if in 20 years time you’ll find yourself saying: “Damn, he was right… glad I didn’t panic.”

Imagery