Speakersbureau Assemblee Speakers
Maria Genova

Maria Genova

Een praktische, interactieve en inspirerende sessie over privacy en cybercrime.

Category
Virtual Keynotes & Events | Webinars | Online [Live] Coaching, Trends, Safety & Quality
Type
Keynote speaker
Employability
Keynote speaker, Breakout session, Master class, Debate
Theme
Komt een vrouw bij de h@cker, De nieuwste digitale trends, Identiteitsfraude is kinderspel, Een boeiende sessie, Cyberquiz
Languages spoken
English Dutch
Travels from
Bulgarije

Timeline

  • 2014
  • Schrijfster van het Jaar 2014

Biography

Maria Genova is een veel gevraagde spreker op het gebied van privacy, cybercrime, informatiebeveiliging en digitale trends. Ze studeerde journalistiek aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en schreef diverse bestsellers over maatschappelijke onderwerpen. Haar boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker. Hoe je identiteit gestolen kan worden’  werd een hit in het bedrijfsleven. Maria geeft veel lezingen in alle sectoren met als doel zo veel mogelijk mensen bewust te maken van de toenemende digitale risico’s en om ze handige tips te geven hoe ze zichzelf en hun organisatie tegen datalekken, hackers en online oplichters kunnen beschermen. 

 

Employability

Keynote speaker
Breakout session
Master class
Debate

Speaker

Reviews:

De inspiratiesessies overtroffen onze verwachtingen. Maria is boeiend om naar te luisteren en er ontstond een goede interactie met het publiek. Wij zijn zeer te reden over de bijeenkomsten. Maria heeft ook nog tips gegeven voor vervolgacties en om te delen via intranet. Ik ben ook tevreden over de afstemming met jullie organisatie. Helder duidelijk en afspraken worden nagekomen. Kortom zeer tevreden!
Gemeente Veldhoven

De lezing is erg goed ontvangen en beoordeeld met een 9!
Kennis van zaken. Prettige verschijning, toegankelijk. Flexibel (nl onverwacht geen laptop beschikbaar voor haar)   
reactie  Mohs klinieken

“Niets dan lof zowel voor spreekster als voor de organisatie. Mede namens alle toehoorders: bedankt voor de interessante voordracht. De heren waren bijzonder verrast en hebben deze avond zeer positief ervaren. Goede spreekster en erg interessant.”
Ondernemersvereniging, organisator Rob van Thiel

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om u hartelijk te bedanken voor uw geweldig leuke en leerzame voordracht en uw zeer leesbare boek.
We hebben er ontzettend veel positieve reacties op gehad. Uw lezing en uw boek hebben het thema ‘informatiebeveiliging’ binnen ons bedrijf goed op de agenda gezet.
Astrid van Weerd Bedrijfsbureau SVPB

“Het was erg leuk!
Maria heeft op een spontane, interessante en ook humoristische manier over het onderwerp gepresenteerd,  echt goed en volledig volgens verwachting.
Het publiek bestond voor een groot deel uit medewerkers die zelf al enige kennis hadden over ICT; maar zelfs op hun kritische vragen had ze een sterk antwoord.
Verder was het geheel goed te volgen voor het totale publiek, zonder jargon en met leuke ‘shocking facts’. Ze heeft ook een paar van haar boeken verkocht, daar was animo voor. Verder was ze een en al glimlach en vriendelijkheid, prettig om mee te werken.

“De lezingen door Maria zijn prima verzorgd en er was veel interactie met onze deelnemers. Volgens verwachting verlopen.Leuke vrouw en dynamisch verhaal. Wat mij betreft een 8 ½ , in onze evaluatieformulieren was dit ook het gemiddelde cijfer.
Ze was ruim van tevoren aanwezig en ik kan haar zeker aanbevelen!”

DentMerk Benelux

Literature

Topics

Komt een vrouw bij de h@cker

Hoe simpel is je organisatie te hacken en hoe kun je dat voorkomen? Een heel praktische en inspirerende presentatie die datalekken en hacks kan voorkomen. Eye-opener voor alle medewerkers die denken dat ze niets te verbergen hebben of dat hun organisatie niet interessant is voor hackers.

De nieuwste digitale trends

Een inspirerende sessie over digitale trends, over hun ongekende mogelijkheden, maar ook over de gevaren. Kan je broodrooster je computer hacken en kan je robotstofzuiger behalve stof ook interessante informatie over jou of je bedrijf opzuigen? Een sessie vol verbazingwekkende feiten en voorbeelden uit de praktijk. Hoe lang gaat het duren voordat de meeste mensen in een smart city wonen? Kun je de digitalisering bijbenen?

Identiteitsfraude is kinderspel
Een boeiende sessie

Over het belang van privacy, over big data, social media en algoritmes.

Cyberquiz

De leukste en meest praktische sessie om je digitale kennis te meten. Je kunt ook in teams tegen elkaar strijden. De cyberquiz bestaat uit gewone dagelijkse situaties thuis en op het werk, maar blijkt in de praktijk heel moeilijk. Vraag de gratis demo aan. Leuke en soms hilarische voorbeelden, treffende filmpjes en bloeddrukverhogende tussenscores. Wie wordt de winnaar? De verliezers hebben ook gewonnen: ze hebben op een heel praktische en interactieve manier veel over de belangrijkste digitale gevaren geleerd en hoe ze zichzelf en hun organisatie tegen hackers en datalekken kunnen beschermen.