Speakersbureau Assemblee Speakers
Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden

Olympisch Kampioen Open Water Zwemmen.

Category
Business & Management, Sports
Type
Athlete | Sport coach
Employability
Keynote speaker
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Biography

Als klein kind zette Maarten parcours voor zichzelf uit waarbij hij voortdurend probeerde zijn eigen tijden te verbeteren. Het besef dat je beter wordt zodra je er meer tijd in investeert, kwam goed van pas toen hij op zijn achtste serieuzer begon te zwemmen en records begon te verbreken.

In 2001 kreeg Maarten de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en had hij een periode weinig controle op zijn eigen leven. Maarten was afhankelijk van de medische wereld of hij beter zou worden. Door een goede behandeling had hij het geluk te herstellen en pakte hij niet veel later het zwemmen weer op.

Door hard te trainen en goed na te denken over zijn kansen, werd Maarten steeds beter en behaalde hij in 2008 goud op de Olympische Spelen in Beijing (open water zwemmen, 10km). Al snel realiseerde Maarten zich dat hij het hoogst haalbare in de sport bereikt had en ging hij op zoek naar nieuwe doelen waarbij hij zichzelf kon verbeteren; hij schreef zijn eigen biografie ‘Beter’ (meer dan 50.000 exemplaren verkocht), is een succesvol spreker (meer dan 300 commerciële presentaties) en heeft hij tussen 2010 en 2015 een goedlopende financiële carrière bij Unilever gehad. Momenteel is Maarten zelfstandig ondernemer waarbij zijn focus ligt op bedrijfsleven, gezondheidszorg en sport en hij de verbinding legt tussen deze drie pijlers.

Employability

Keynote speaker

Speaker

Maarten van der Weijden is de enige Olympisch kampioen die, voordat hij kampioen werd, kanker heeft gehad. Het zit in hem dat hij altijd beter wil worden. Door zijn doorzettingsvermogen en realisme lukt hem dat vaak ook en is hij na zijn sportcarrière een succesvol spreker, schrijver en financieel manager bij Unilever geworden.

Literature