Speakersbureau Assemblee Speakers
Maarten Bouwhuis

Maarten Bouwhuis

Bevlogen dagvoorzitter die waarde toevoegt aan elk evenement: "Ondernemend, energiek, creatief en uitdagend!"

Category
Management & Leadership
Type
Business leader | Entrepeneur, TV, Radio presenter | Journalist
Employability
Moderator/ Presenter, Debate
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Maarten Bouwhuis is (radio)presentator, debatleider en een ervaren, bevlogen dagvoorzitter die met scherpte en humor van elk congres een topdag maakt! 

Maarten staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter en debatleider. Geef Maarten niet zomaar een draaiboek, maar betrek hem in de voorbereiding van het congres. Hij ontwikkelt concepten, en scherpt de inhoud met journalistieke vragen en analyse. Maarten praat graag over ondernemen, banken, verzekeraars, retail, logistiek, energie, ruimtelijke ordening, zorg en politiek en duurzaamheid. Over heel veel dus.

Sinds 2007 is Maarten verbonden aan BNR Nieuwsradio als presentator, waar hij recent de volgende programma’s presenteerde:  Podcast Voorbij de Anderhalve meter (2020), BNR in Bedrijf (2019), BNR Groeihelden (2018) en BNR Gangmakers (2016-2018).

Ook met tv-werk is Maarten bekend. In samenwerking met RTL Nieuws, Elsevier en het FD organiseerde Maarten twee verkiezingsdebatten met 1,5 miljoen kijkers op RTL4 en in 2012 en 2013 was Maarten dagelijks te zien op RTL-Z als presentator van RTL Ondernemerszaken.

Na zijn studie communicatie in Rotterdam heeft Maarten het vak geleerd bij het Nederlands Debat Instituut. Als debattrainer en debatleider begeleidde hij Tweede Kamerleden, wethouders, advocaten en fiscalisten, maar ook studenten, scholieren en beleidsambtenaren uit heel Europa. In 2010 verscheen 'Mag ik u quoten' van zijn hand; een handzaam boekje met mediatips voor raadsleden en wethouders.

Employability

Moderator/ Presenter
Debate

Speaker

Maarten is ook in te zetten voor webinars, online en hybride events.

Wat anderen over Maarten zeggen:
‘Deskundig, goed voorbereid, inhoudelijk en ook met humor, flexibel inspelend op de actualiteit. Prettig aanwezig, nooit dominant.”

“Een bevlogen dagvoorzitter, die waarde toevoegt aan het evenement.”

“Maarten is een betrokken dagvoorzitter. Hij is dynamisch en breed geïnteresseerd en daagt publiek én sprekers uit om echt in debat te gaan.”

Video