Speakersbureau Assemblee Speakers
Maarten Bouwhuis

Maarten Bouwhuis

Bevlogen dagvoorzitter die waarde toevoegt aan elk evenement: "Ondernemend, energiek, creatief en uitdagend!"

Category
Business & Management
Type
Business leader | Entrepeneur, TV, Radio presenter | Journalist
Employability
Moderator/ Presenter, Debate
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Biography


Maarten Bouwhuis is presentator bij BNR Nieuwsradio en een ervaren dagvoorzitter en debatleider. Elke woensdagavond presenteert bij BNR Gangmakers, een reizend debatprogramma voor en door ondernemers. Maarten is een bevlogen dagvoorzitter die met scherpte en humor van elk congres een topdag maakt! 

Na zijn studie communicatie in Rotterdam heeft Maarten het vak geleerd bij het Nederlands Debat Instituut. Als debattrainer en debatleider begeleidde hij Tweede Kamerleden, wethouders, advocaten en fiscalisten, maar ook studenten, scholieren en beleidsambtenaren uit heel Europa. In 2010 verscheen 'Mag ik u quoten' van zijn hand; een handzaam boekje met mediatips voor raadsleden en wethouders.

Vanaf 2007 is hij zelfstandig ondernemer. Maarten staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter en debatleider. Geef Maarten niet zomaar een draaiboek, maar betrek hem in de voorbereiding van het congres. Hij ontwikkelt concepten, en scherpt de inhoud met journalistieke vragen en analyse. Maarten praat graag over ondernemen, banken, verzekeraars, retail, logistiek, energie, ruimtelijke ordening, zorg en politiek. Over heel veel dus.

Sinds 2007 is Maarten verbonden aan BNR Nieuwsradio. In 2009 ontwikkelde en presenteerde hij het eerste Europese verkiezingsdebat voor BNR. In 2010 en 2012 volgden de Carredebatten. In samenwerking met RTL Nieuws, Elsevier en het FD organiseerde Maarten twee verkiezingsdebatten met 1,5 miljoen kijkers op RTL4. 

Maarten is tevens presentator van BNR Opvolgers (2015, 2016). Tussen 2011 en 2014 presenteerde Maarten de BNR Klantenshow, het enige programma op de Nederlandse radio over Marketing en Communicatie. Sinds 2013 is hij presentator van de FD Gazellen uitreiking. In 2012 en 2013 was Maarten dagelijks te zien op RTL-Z als presentator van RTL Ondernemerszaken.

Employability

Moderator/ Presenter
Debate

Speaker