Speakersbureau Assemblee Speakers
Leo Bormans

Leo Bormans

Inspirator en Bestselling Auteur World Book of Happiness.

Category
Health, Food & Welfare, Culture, Music & Society
Type
Business coach | Mentor, Mental coach | Spiritual speaker
Employability
Keynote speaker, Debate
Languages spoken
English Dutch French
Travels from
België

Biography

Schrijver en inspirator Leo Bormans reist de wereld rond als “Ambassador of Happiness & Quality of Life”. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestsellers “The World Book of Happiness” en “The World Book of Love”. Europees Voorzitter Herman Van Rompuy heeft het geluksboek cadeau gedaan aan alle wereldleiders met de vraag “geluk en levenskwaliteit” ook op de politieke agenda te zetten.

Leo Bormans was meer dan 20 jaar lang hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Daarnaast was hij actief bij Unesco en bij de stichting van Prinses Mathilde. Zijn initiatieven rond actief burgerschap hebben vele organisaties en beleidsmakers geïnspireerd. Hij steunt de internationale beweging voor “Happiness&Quality of Life” en is ambassadeur voor verschillende organisaties in Oost en West (o.a. de beweging “Action forHappiness” van Lord Richard Layard aan de London School of Economics en het idee Bruto Nationaal Geluk van de regering van Bhutan). Voor de eerste “International Happiness Day” van de Verenigde Naties in 2013 organiseerde hij samen met de VN, Bozar en de ambassade van Bhutan een groot evenement in Brussel.

Hij is een succesrijk spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren, organisaties etc. over heel de wereld. Bormans geeft workshops en lezingen voor kleine groepen en grote zalen. Hij is een gewaardeerde keynote spreker op grote conferenties (o.a. “The World Conference AppreciativeInquiry 2012” en “The European Congress of PositivePsychology - Moscow 2012”). Samen met Nobelprijswinnaar Kofi Annan sprak hij het groot jongerencongres Hope XXL toe, dat deels geïnspireerd is door “The World Book of Happiness”.

Employability

Keynote speaker
Debate

Speaker

“Geluk en welbevinden voor iedereen.”

Literature