Speakersbureau Assemblee Speakers
Koos Spee

Koos Spee

Old National traffic officer Justice. Adviser to the Board of Procurators General.

Category
Science & Education, Communications & IT, Law & Safety
Type
Scientist, TV, Radio presenter | Journalist
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter, Debate
Languages spoken
English Dutch French
Travels from
The Netherlands

Biography

Een man die nadat hij door de praktijk als politieman op straat en rechercheur gevormd was, over stapte naar het Openbaar Ministerie. Eerst werkte hij als verkeersschout en deed in die hoedanigheid talloze zittingen bij de Kantonrechter. Daarna werd hij officier van justitie, gaf leiding aan grootschalige onderzoeken door de politie en bracht allerlei strafzaken voor de rechter. Vervolgens werd hij ‘fraudeofficier’ waarbij hij zich inzette om ernstige fraudemisdrijven op te lossen en de verdachten te vervolgen.

Vanaf 1995 is Spee weer terug in het Verkeer. Hij werd aangesteld als Landelijk Verkeersofficier en bouwde deze solofunctie uit tot een organisatie binnen het Openbaar Ministerie met 90 medewerkers intern en 750 man op straat. De door Spee opgezette organisatie was bekend als het BVOM (Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. Spee werd in die periode bevorderd tot plv. Hoofdofficier van Justitie en was van 1998 t/m 2008 hoofd van dat bureau. Vanaf 2009 was hij Raadsadviseur van het College van Procureurs Generaal. Verder heeft Spee diverse bestuursfunctie vervult ( en nog) in de samenleving ( o.a. school, politiek, kerk, zorginstellingen en bank)

In 2007 werd mr. Spee voor zijn inspanningen om het aantal verkeersslachtoffers te reduceren door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Door zijn jarenlange ervaring op straat, in de rechtszaal en op diverse beleidsterreinen is Spee een boeiende verteller. Hij is gewend zaken helder uiteen te zetten maar ook adequaat te reageren op vragen en opmerkingen.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter
Debate

Speaker

Een man die door tegen de stroom in te roeien vast hield aan een streng doch rechtvaardig handhavingsbeleid en daardoor het aantal verkeersslachtoffers omlaag wist te brengen.

Literature