Speakersbureau Assemblee Speakers
Joost Rigter

Joost Rigter

Ga je mee naar mijn wereld?

Category
Management & Leadership
Type
Expert | Thought leader, Business coach | Mentor
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter, Breakout session
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Tot zijn 26e kon Joost Rigter zien. Vandaag ziet hij nog maar 0.8 procent. Een zeldzame oogaandoening maakte Joost binnen tien jaar nagenoeg blind. Het betekende een totale ommekeer, niets zou meer hetzelfde zijn. Maar is het leven nu minder mooi? Absoluut niet, aldus Joost. Anders, maar ook heel mooi. Dit gegeven is de kern van de lezingen van Joost Rigter. Een uniek, maar heel herkenbaar verhaal over verandering.

Hoe ga je om met verandering? Hoe vind je licht in het donker? Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken? Joost neemt je tijdens zijn lezing mee en laat het letterlijk zien. Want, ‘er zit altijd ergens gewoon een lichtknop’, volgens Joost. De visie van Joost Rigter is een eye-opener, zijn lezingen een belevenis en een inspiratiebron. Dat verklaart de populariteit van Joost als spreker voor het bedrijfsleven, zowel nationaal als internationaal. Van Shell tot Walt Disney, van Deloitte tot KLM en van het UWV tot ABN AMRO, zijn verhaal past bij ieder bedrijf.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter
Breakout session

Speaker

Ga je mee naar mijn wereld? 

We veranderen niet graag. Waarom zou je ook? Als de noodzaak ontbreekt, het niet helder is waarom en wat het je brengt, je niet weet hoe, er van meet af aan niet bij betrokken bent, je manager de verandering niet monitort, noch je er op beoordeelt. 
Je gedrag veranderen doe je niet zomaar, zoveel is duidelijk. Maar soms móet je wel, omdat de situatie er om vraagt. Dan heb je geen keuze, stap je uit je comfortzone. Noodgedwongen, zoals onze mystery guest. Doe je het hem na, ga je mee naar zijn wereld? 

Door het te beleven leer je omgaan met een verandering. Dat is de stellige overtuiging van deze spreker. Hij laat je voelen wat kwetsbaar zijn inhoudt. Hij laat je voelen waarin je sterk kunt zijn. Angst voor het onbekende maakt plaats voor lef en durf en een andere houding. Waardoor je succesvol in het leven staat. “Ik zie allerlei mensen om me heen die genoeg hebben van theorieën. Mensen willen voelen, ervaren, onderdeel uitmaken van een beleving. Bij een noodzakelijke verandering is dat precies zo. Dan wordt je met je neus op de feiten gedrukt, ben je geneigd in je comfortzone te blijven zitten. Hoe maak je de volgende stap, hoe ga je om met deze verandering? Daartoe neem ik je mee naar een andere wereld.”

Heb je het lef? 
Deze mystery guest laat je niet alleen horen en zien wat een verandering teweegbrengt, maar ook ga je de verandering echt voelen en daadwerkelijk beleven. Je leert op een andere manier naar een verandering te kijken, andere houdingen aan te nemen.

Video