Speakersbureau Assemblee Speakers
Jan Verheyen

Jan Verheyen

Filmregisseur Belgie, The Making Off

Category
Theatre & Entertainment, Culture, Music & Society
Type
TV, Radio presenter | Journalist, Entertainer | Actor | Imitator
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter
Languages spoken
English Dutch
Travels from
Belgium

Timeline

  • 2015
  • onder zijn leiding werden de opnames aangevat van FC De Kampioenen
  • 2010
  • doet de regie en het scenario van de langspeelfilm "Het Vonnis"
  • 2003
  • werd samen met Bert Geenen aangesteld als programmadirecteurs van VTM. in 2005 nam hij ontslag
  • 1991
  • regisseerde zijn eerste film "Boys"

Biography

Met twaalf langspeelfilms op zijn palmares is Jan Verheyen niet weg te denken uit het Vlaamse filmlandschap. Ook als presentator en organisator verdiende hij meer dan zijn strepen. Ooit organiseerde hij het Filmfestival van Knokke-Heist en verdeelde de meest succesvolle films in Vlaanderen. Tot hij in de VS gaat leren hoe je zelf films maakt. Naast die talloze films en reeksen groeit Jan Verheyen uit tot een heuse Vlaamse Radio- en TV-vedette. Als u wilt ingewijd worden in de wondere wereld van de film of de eigenzinnige kijk van een artiest op de politiek of de culturele elite wil horen, moet u bij Jan terecht.

Amper negentien jaar is Verheyen als hij in 1982 zijn opwachting maakt in de Belgische filmscène. Samen met partner in crime Marc Punt richtte Verheyen ‘Independent Films’ op. Deze onafhankelijke distributeur kent meteen succes door films als ‘Basic Instinct’ en ‘Terminator 2’ naar België te halen. Independent Films beperkt zich niet tot Amerikaanse kaskrakers, ook Belgische films kunnen er terecht en met resultaat. Maar liefst vijf van de vijftien meest succesvolle Belgische films werden door Independent uitgebracht. Tot die paradepaardjes behoren onder andere ‘Daens’, ‘Hector’ en ‘Loft'.

Hij staat nu met vier films in de Top 20 van de meest succesrijke Vlaamse films ooit.

Tussen al dat gefilm door laat Jan Verheyen zich opmerken in tal van radio- en televisieprogramma’s. Zijn eigenzinnige kijk op de wereld en zijn groot gevoel voor humor leveren hem een zitje op in panelprogramma’s als 'De Commissie Wyndaele', ‘Mannen aan de macht’, dat hij ook presenteert, en ‘De rechtvaardige rechters’. Voor ‘P-Magazine’ maakt hij de reportagereeks ‘Jan in Wonderland’, waarvan de beste afleveringen worden gebundeld in een boek. Hij is ook twee jaar gastheer van het TV1-programma ‘Aan Tafel!’ en op Kanaal 2 presenteert hij jarenlang het eigenzinnige filmprogramma ‘Film Night Special’, later herdoopt tot ‘Cult Night’.

Rad van tong, bijzonder humoristisch en af en toe controversieel, Jan Verheyen heeft het allemaal in zich. Als u wilt ingewijd worden in de wondere wereld van de film of een eigenzinnige kijk van een artiest op de politiek of de culturele elite wil horen, kan deze spreker u zeker bekoren.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter

Speaker

.