Speakersbureau Assemblee Speakers
Jan Timmer

Jan Timmer

Oud-topman van Philips. Wil je Jan Timmer boeken? Assemblee Speakers is het officiële boekingskantoor van Jan Timmer. Hier kun je een optreden boeken van Jan Timmer. Vraag een offerte aan bij onze boekers. Het verplicht je tot niets.

Category
Management & Leadership
Type
Keynote speaker
Employability
Keynote speaker
Languages spoken
Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Jan Timmer (1933) begon op zijn negentiende bij Philips. Hij werd uitgezonden naar Ethiopië en Zuid-Afrika en maakte deel uit van de leiding van de stafafdeling management development. 

Timmer maakte naam met de herstructurering van platenmaatschappij Polygram en de divisie Consumer Electronics. In 1990 werd hij president-directeur. Hij was van 1990 tot 1996 president van Royal Philips Electronics N.V. en voorzitter van de Raad van Bestuur en de Groepsraad. 
Zijn belangrijkste wapenfeit in die functie was Operatie Centurion, een grootscheepse reorganisatie van het gehele Philips-concern waarbij onderdelen werden afgestoten en in totaal 55.000 banen verdwenen, maar waardoor Philips werd gered.

Na zijn vertrek als CEO werd Timmer commissaris bij Philips. Hij was daarna onder meer voorzitter van het Millenniumplatform en president-commissaris bij de Nederlandse Spoorwegen en PSV. Hij heeft verder zitting genomen in diverse Adviesraden en Raden van Commissarissen, zoals de Shell, NMP Capital en ING.

Employability

Keynote speaker

Speaker

Literature