Speakersbureau Assemblee Speakers
Henk Bril

Henk Bril

Versatile safety expert who specializes in transport safety and the transport of hazardous substances. Ambassador of distribution and safety.

Category
Energy, Climate & Environment, Transport & Logistics
Type
Expert | Thought leader
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Henk Bril is een veelzijdig veiligheidsexpert die vooral gespecialiseerd is in transportveiligheid en het vervoer van gevaarlijke stoffen.Al sinds 1988 zit hij in de ‘gevaarlijke stoffen’-wereld. Henk is Ambassadeur Distributie en Veiligheid bij het chemieconcern SABIC. Daarnaast is hij lid van de Commissie Transport Gevaarlijke Goederen, ishij namens het bedrijfsleven betrokken bij het Basisnet Vervoer Gevaarlijke Stoffen en heeft hij mede aan de wieg gestaan van het 'warme BLEVE' convenant, dat de risico’s van het spoorvervoer van gevaarlijke stoffen aanzienlijk heeft verlaagd. Henks jarenlange inzet op het gebied van transportveiligheid heeft er toe geleid dat SABIC in 2011 de Responsible Care-prijs van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) heeft gewonnen voor het project ‘Trendsetter in Transportveiligheid’.

Henk is voorzitter van de werkgroep Logistieke Veiligheid en lid van de beleidsgroep ‘Veiligheid, Gezondheid en Milieu’ van de VNCI en lid van de Raad ‘Arbo, Milieu en Gevaarlijke Stoffen’ van de ondernemersorganisatie EVO.

Tevens schrijft Henk columns in vakbladen‘Safety! en Gevaarlijke Lading’ en heeft een fotorubriek onderhouden in een regionaal huis-aan-huis blad. Hij is ook secretaris van Stichting ‘De Groene Sporenwolf’, een actiegroep die zich inzet voor de leefbaarheid van zijn woonplaats Nieuwstadt.

Zijn grootste hobby’s zijn fotografie, sterrenkunde en muziek. Hij organiseert reizen naar zonsverduisteringen en verzamelt oude sterrenkaarten. In 2005 werd hij voor zijn jarenlange inzet voor de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde beloond met de “Dr. Jan van der Bilt-prijs”, de belangrijkste prijs voor amateurastronomie in Nederland.Hij is actief als tekstschrijver en zanger in de band Gegenschein, die experimentele rock maakt in de stijl van Pink Floyd.

Lezingen van Henk zijn doorspekt met humor, met uiteenlopende en interessante onderwerpen, vanuit de praktijk benaderd. Door het delen van zijn persoonlijke ervaringen wordt de toehoorder als het ware meegetrokken in Henks nuchtere bevlogenheid.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter

Speaker

“Bekijk onze onveilige wereld eens door een nuchtere Bril.” 

Literature