Speakersbureau Assemblee Speakers
Gerard Kemkers

Gerard Kemkers

's Werelds beste schaatscoach.

Category
Management & Leadership, Sports
Type
Athlete | Sport coach
Employability
Keynote speaker, Breakout session, Debate
Languages spoken
English Dutch German
Travels from
The Netherlands

Biography

Gerard Kemkers is op 8 maart 1967 geboren in Groningen. In Nederland is Gerard Kemkers vooral bekend geworden als de coach van schaatser Sven Kramer. Gerard Kemkers is getrouwd met voormalig schaatsster Elke Felicetti. Samen hebben zij twee kinderen. Gerard werkt tegenwoordig als gymleraar en schaatscoach. 

Gerard Kemkers was eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een succesvol schaatser. Op de Olympische Winterspelen in Calgary veroverde Kemkers op de vijf kilometer brons. Helaas moest hij stoppen met schaatsen op hoog niveau vanwege fysieke klachten.

Gerard Kemkers besloot om te gaan coachen. Hij was coach van verschillende succesvolle schaatsers. Hij werkte onder andere met Carl Verheijen, Jochem Uytdehaage, Sven Kramer en Ireen Wüst. In 2006 werd Kemkers tijdens het NOC*NSF Sportgala verkozen tot Coach van het Jaar (Nederland) 2006. En na de Olympische Winterspelen 2014 werd Kemkers voor zijn prestaties als coach benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerard Kemkers weet zijn publiek te boeien met zijn succes verhalen. Het is vallen en opstaan en dat heeft hem gevormd tot de beste schaatscoach ter wereld.

Employability

Keynote speaker
Breakout session
Debate

Speaker

  • leiderschap
  • coaching
  • teamwork
  • motivatie