Speakersbureau Assemblee Speakers
Frederik de Swaef

Frederik de Swaef

belichaamt de digitale transformatie

Category
Politics, Radio, TV & Press
Type
TV, Radio presenter | Journalist
Employability
Keynote speaker
Languages spoken
Dutch
Travels from
Belgium

Biography

Frederik De Swaef (1984) charmeert met zijn vlotte humoristische stijl elk publiek. Als hoofdredacteur van Flair weet hij als geen ander voor welke uitdagingen de maatschappij staat dankzij de digitale revolutie. Uit zijn dagdagelijkse ervaring kan hij heel concrete antwoorden bieden op de uitdagingen die de digitalisering met zich meebrengt. In zijn lezing geen grote voorspellingen over de toekomst maar praktische tips die je direct kan toepassen om online meer mensen te bereiken.

Employability

Keynote speaker

Speaker

Blitzcarrière in de media

Frederik De Swaef was amper 26 toen hij hoofdredacteur werd van Story en Teve-Blad. Hij bouwde Story uit tot een crossmediaal merk met onder meer een event (Story Awards), een radiozender (Story FM) en extended products zoals een platenlabel voor Vlaamse muziek. In 2015 ruilde De Swaef Story voor Flair. Hij integreerde de Nederlandse Flair-redactie met de Vlaamse en Waalse redactie. Met Flair.be heeft hij een digitale poot aan Flair gebouwd die op twee jaar tijd van 500.000 naar meer dan 2 miljoen unieke bezoekers per maand ging.

De Swaef schreef ook twee boeken. Eén over BV's in de politiek. De Swaef is als master in de politieke wetenschappen, optie Belgische politiek, een kritisch volger van de vaderlandse politiek.

Het tweede boek 'Help, ik ben papa' gaat dan weer over vader worden. Hij verzamelde 101 tips om het eerste jaar als vader heelhuids door te komen.