Speakersbureau Assemblee Speakers
Fred Teeven

Fred Teeven

Bekend staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Hij stond bekend als 'crimefighter', omdat hij diverse onderzoeken leidde naar de georganiseerde misdaad.

Category
Politics
Type
Expert | Thought leader, Politician
Employability
Keynote speaker
Languages spoken
Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Fred Teeven was meer dan een decennium actief als nationaal politicus. Eerst als lid van het Nederlands Parlement en daarna als staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie (thans Justitie en Veiligheid). Hij is goed ingevoerd in de politieke aspecten die een rol spelen in de publieke en private sector. Voordat hij zijn politieke loopbaan startte, bouwde Fred Teeven ruim 30 jaar lang ervaring op in de opsporing en vervolging van financiële criminaliteit. Als recherche chef en officier van justitie leerde hij alle ins en outs kennen van de risico’s rondom financiële criminaliteit. In alle functies die hij bekleedde kreeg hij te maken met media-activiteiten en reputatiemanagement. Fred Teeven is een ervaren leider van rechercheteams op strategisch, tactisch en operationeel niveau en is gewend te opereren binnen een brede, internationale context.

Namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democatie, VVD maakte hij van 26 maart 2015 tot en met 22 maart 2017 deel uit van de Tweede Kamer. Eerder was hij officier van justitie in Amsterdam en lid van de Tweede Kamer namens Leefbaar Nederland, waarvoor hij bij de Tweede Kamerverkiezingen 2002 de lijst aanvoerde. Op 14 oktober 2010 werd Fred Teeven staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Op 9 maart 2015 diende Teeven, samen met toenmalig minister van Justitie Ivo Opstelten, bij de Koning zijn ontslag in, dat hem op dezelfde dag werd verleend. Hij keerde kort daarna terug als Tweede Kamerlid. Ongecompliceerde, hardwerkende politicus, die na zijn vertrek uit de politiek als buschauffeur aan de slag ging.

 

 

Employability

Keynote speaker

Speaker

Video