Speakersbureau Assemblee Speakers
Frank van Massenhove

Frank van Massenhove

Overheidsmanager, Het Nieuwe Werken

Category
Management & Leadership
Type
Business coach | Mentor
Employability
Keynote speaker, Breakout session
Languages spoken
English Dutch
Travels from
Belgium

Timeline

  • 2007
  • Overheids-manager van het Jaar
  • 2002
  • Hoofd van de Federale Overheids-dienst Sociale Zekerheid
  • 1999
  • Kabinetsadviseur van Frank Vandenbroucke, toen minister van Sociale Zaken en Pensioenen

Biography

Frank Van Massenhove is een overheidsmanager met een missie. Onder zijn leiding werd de FOD Sociale Zekerheid omgevormd tot een voorbeeldorganisatie, waar ook veel privébedrijven inspiratie in zoeken en vinden. Hij is een vurig pleitbezorger van ‘het nieuwe werken’: een andere werkcultuur die de mens centraal stelt en die steunt op respect, resultaten en vertrouwen.

Hij vond in boeken en muziek het middel om de wereld te leren kennen. Hij studeerde rechten aan de Universiteit Gent. In zijn vrije tijd werkte hij mee in de Wetswinkel. Na zijn studies ging hij aan de slag als werkgelegenheidsinspecteur.

Als lid van de socialistische partij werkte hij als adviseur voor de kabinetten van Roger De Wulf en Leona Detiège. Later werkte hij als kabinetschef bij Gents burgemeester Frank Beke en daarna voor minister van Sociale Zaken en Pensioenen Frank Vandenbroucke. Dat was de opstap naar zijn huidige functie bij FOD Sociale Zaken. In 2002 kwam hij aan het hoofd van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid. Hij hervormde de Dienst tot een eigentijdse organisatie, en werd daarvoor in 2007 uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar.

Frank Van Massenhove is een gedreven verteller en hij verdedigt zijn zaak met vuur. Hij mengt zich graag in het publieke debat via de sociale media. Maar nog liever gaat hij de discussie aan met zijn publiek.

Employability

Keynote speaker
Breakout session

Speaker

Het HR-beleid van onze ondernemingen en organisaties een andere weg opsturen zodat de millennials sneller aangetrokken worden

Literature