Speakersbureau Assemblee Speakers
Elco Brinkman

Elco Brinkman

Former chairman of Bouwend Nederland and ABP. Former minister VWS. The Netherlands's most influential Director.

Category
Science & Education, Politics, Health, Food & Welfare, Construction & Automotive, Culture, Music & Society
Type
Politician
Employability
Keynote speaker, Expert
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Timeline

  • 2011
  • Franctievoorzitter CDA eerste kamer

Biography

Elco Brinkman is sinds 2011 fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer. Na werkzaam geweest te zijn bij onder meer de Vrije Universiteit kreeg hij spoedig leidinggevende functies op het ministerie van Binnenlandse Zaken. In de kabinetten Lubbers I en II werd Brinkman in 1982 minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en dat bleef hij tot 1989. Vervolgens was hij vierenhalf jaar fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. In 1994 was hij lijsttrekker van het CDA.

In 1995 werd hij voorzitter van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf. Na een fusie in 2004 met andere bouworganisaties werd Brinkman voorzitter van Bouwend Nederland. In 2006 werd hij na een netwerkanalyse van de Erasmus Universiteit uitgeroepen tot invloedrijkste bestuurder van Nederland, met uitzondering van de koningin, bewindslieden en Tweede Kamerleden. Tussen 2001 en 2009 was Brinkman tevens voorzitter van het bestuur van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).

Employability

Keynote speaker
Expert

Speaker

Voormalig voorzitter van Bouwend Nederland (1995-juli 2013), CDA fractieleider en voormalig Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur in Kabinet-Lubbers I en Kabinet-Lubbers II.

Literature