Speakersbureau Assemblee Speakers
Dion Kotteman

Dion Kotteman

C-Level IT & Strategy Expert. Author of The Project Saboteur.

Category
Management & Leadership, Politics
Type
Expert | Thought leader, Business leader | Entrepeneur, Author
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter, Breakout session, Debate
Languages spoken
English Dutch French
Travels from
The Netherlands

Biography

Dion Kotteman heeft een eigen adviespraktijk van waaruit hij strategisch C-level advies geeft aan bedrijven en overheden. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van een verzekeringsbedrijf. Eerder was hij Rijks – Chief Information Officer, CIO-Rijk. Ook was hij Algemeen Directeur van de Rijksauditdienst.

Hij heeft ruime executive management ervaring in de profit en not-for profit sector, waaronder directeur bij de ING, Rabo en ABN AMRO. In het verleden was hij commissaris van politie en werkte voor Interpol en Europol. Ook was hij lid van de raden van toezicht van twee universiteiten.

Dion schrijft boeken, waaronder “De Projectsaboteur” (verschenen in zeven landen) en “Ga toch leidinggeven!”. Hij geeft spannende lezingen over deze onderwerpen, nationaal en internationaal. Dion werd opgeleid aan de Nyenrode universiteit en deed een Executive Masters aan de Wharton School of Management in de VS.

Dion Kotteman is een ervaren leider. Hij doet dat met overwicht, natuurlijk gezag, gecombineerd met veel humor. Hij heeft een overtuigende persoonlijkheid en weet zijn publiek te boeien. Hij daagt ze uit tot meedenken en meepraten. Verder volgt hij niet de standaard aanpak, eerder kijkt hij dwars naar iets. 

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter
Breakout session
Debate

Speaker

Literature