Speakersbureau Assemblee Speakers
Danny Mekic

Danny Mekic

Ondernemer. New Media Consultant. Investeerder. Social Media Architect. Expert New Business Modellen.

Category
Management & Leadership, Science & Education, Politics, Law & Safety
Type
Business leader | Entrepeneur, Visionair | Innovator
Employability
Keynote speaker, Expert, Moderator/ Presenter
Languages spoken
English Dutch German
Travels from
The Netherlands

Timeline

  • 2015
  • Mekic brengt zijn eerste boek uit Ondernemer in een week
  • 2009
  • Mekic wordt verkozen tot Young Entrepreneur of the Year
  • 2008
  • genomineerd voor de Student Ondernemer van het Jaar verkiezing

Biography

Danny Mekić is van vele markten thuis. Hij is onder meer succesvol ondernemer, investeerder, jurist, opiniemaker, mediator én docent in het HBO en WO. Hij richtte op zijn 15de zijn eigen bedrijf op. Regelmatig wordt hij door tv-programma’s gevraagd om als expert zijn visie te geven op jong ondernemerschap, onderwijs, jongerenparticipatie, technologie, media en communicatie. Hij is oprichter en directeur van NewTeam, een consultancybureau dat zich richt op strategische vraagstukken van organisaties, en daarnaast actief als schrijver. Onlangs verscheen zijn eerste boek, een handleiding voor jonge startende ondernemers: ‘Ondernemer in een week’.

Danny Mekic’ wordt geboren op 12 januari 1987 in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was Danny Mekić geïnteresseerd in technologie. In zijn jongere jaren heeft hij vrijwilligerswerk gedaan bij Het Net, een van de eerste en grootste internetproviders in Nederland.Op vijftienjarige leeftijd start hij zijn eerste bedrijf en stopt hij met de middelbare school om zich volledig te kunnen toeleggen op het ondernemerschap. Desondanks wordt hij enkele jaren later zonder VWO-diploma toegelaten tot de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.

Binnen een jaar klimt hij op tot werkgroep- en gastdocent en de landelijke media krijgen lucht van het jonge talent. In 2009 roept Elsevier hem uit tot een van de Vijftig grootste Nederlandse talenten’ en van ondernemersmagazine Sprout krijgt hij in datzelfde jaar de titel ‘Meest succesvolle jonge ondernemer in Nederland’. Steeds vaker willen organisaties hem inhuren om als dagvoorzitter of spreker zijn kennis te delen tijdens een congres, seminar of andersoortige bijeenkomst.

Mekić is een expert op het gebied van social media en weet precies hoe hij deze effectief in kan zetten. Hij noemt zichzelf dan ook een ‘social media-architect’. Mekić is een specialist op dit gebied die zijn kennis met enthousiasme en plezier overdraagt op zijn publiek. Ook kan hij, als afgestudeerd peer-mediator, als neutrale partij optreden bij commerciële conflicten, arbeidsgeschillen en onderhandelingen die dreigen vast te lopen. Over het vak van conflictbemiddelaar geeft hij ook lezingen en workshops.Mekićis jong én ervaren, en daarmee zeer geschikt als dagvoorzitter voor bijeenkomsten van ‘young professionals’. Maar ook professionals die al lange tijd meedraaien bij de overheid of in het bedrijfsleven kunnen zeker veel van hem opsteken.

Employability

Keynote speaker
Expert
Moderator/ Presenter

Speaker

Spreker Danny Mekić (1987) combineert al zijn kennis, ervaring en talenten in zijn rol als spreker. Bloednerveus was hij, toen hij in 2008 op 20-jarige leeftijd gevraagd werd om voor het eerst als keynote spreker een Engelstalige lezing te verzorgen voor 160 buitenlandse hoogleraren. Nu, meer dan 500 lezingen later, is hij één van de meestgevraagde sprekers van Nederland op het gebied van technologie, innovatie en ondernemerschap. Hij weet als geen ander hoe bedrijven social media effectief kunnen inzetten en wat dit betekent voor aspecten als management en netwerken. Hij noemt zichzelf dan ook geen social media-expert, maar social media-architect. Als vooraanstaand specialist en veelgevraagd spreker op dit gebied draagt hij zijn kennis met enthousiasme en plezier over op zijn publiek.

Ook in andere rollen voelt het multitalent zich als een vis in het water. Zo is hij te boeken als dagvoorzitter en is hij afgestudeerd peer-mediator. Hierdoor kan hij als neutrale partij optreden bij commerciële conflicten, arbeidsgeschillen en onderhandelingen die vast dreigen te lopen. Over het vak van conflictbemiddelaar geeft hij diverse lezingen en workshops.

Danny combineert in het vaderlandse sprekerslandschap een aantal bijzondere kwaliteiten. Zo is hij jong én ervaren, geschoold én ondernemend en is hij gespecialiseerd in een breed scala aan verwante disciplines. Hierdoor geeft hij onder meer lezingen en gastcolleges op het gebied van technologie, media, communicatie, ondernemerschap of onderwijs.

Daarnaast kunnen organisaties hem inhuren als dagvoorzitter voor bijeenkomsten van ‘young professionals’. Maar ook professionals die al lange tijd meedraaien bij de overheid of in het bedrijfsleven kunnen het nodige van hem opsteken. Of u nu een ervaren spreker of dagvoorzitter wilt boeken – met Danny Mekic maakt u voor uw congres, training of seminar een uitstekende keuze.

Literature