Speakersbureau Assemblee Speakers
Danny Mekic

Danny Mekic

Ondernemer. New Media Consultant. Investeerder. Social Media Architect. Expert New Business Modellen.

Category
Business & Management, Science & Education, Politics, Law & Safety
Type
Business leader | Entrepeneur, Visionair | Innovator
Employability
Keynote speaker, Expert, Moderator/ Presenter
Languages
EN NL DE
Origin
The Netherlands

Timeline

  • 2015
  • Mekic brengt zijn eerste boek uit Ondernemer in een week
  • 2009
  • Mekic wordt verkozen tot Young Entrepreneur of the Year
  • 2008
  • genomineerd voor de Student Ondernemer van het Jaar verkiezing

Biography

Danny Mekićis van vele markten thuis. Hij is onder meer succesvol ondernemer, investeerder, jurist, opiniemaker, mediator én docent in het HBO en WO. Hij richtte op zijn 15de zijn eigen bedrijf op. Regelmatig wordt hij door tv-programma’s gevraagd om als expert zijn visie te geven op jong ondernemerschap, onderwijs, jongerenparticipatie, technologie, media en communicatie. Hij is oprichter en directeur van NewTeam, een consultancybureau dat zich richt op strategische vraagstukken van organisaties, en daarnaast actief als schrijver. Onlangs verscheen zijn eerste boek, een handleiding voor jonge startende ondernemers: ‘Ondernemer in een week’.

Al op jonge leeftijd was Danny Mekić geïnteresseerd in technologie. In zijn jongere jaren heeft hij vrijwilligerswerk gedaan bij Het Net, een van de eerste en grootste internetproviders in Nederland. Danny werd zonder middelbare school diploma toegelaten op de Universiteit van Amsterdam, waar zijn talent ook niet onopgemerkt bleef. Zijn voortvarende en succesvolle aanpak werd erkend door de landelijke media: weekblad Elsevier riep hem in 2009 uit tot één van de ‘Vijftig grootste Nederlandse talenten’, en van ondernemersmagazine Sprout kreeg hij in datzelfde jaar de titel ‘meest succesvolle jonge ondernemer in Nederland’

Mekić is een expert op het gebied van social media en weet precies hoe hij deze effectief in kan zetten. Hij noemt zichzelf dan ook een ‘social media-architect’. Mekić is een specialist op dit gebied die zijn kennis met enthousiasme en plezier overdraagt op zijn publiek. Ook kan hij, als afgestudeerd peer-mediator, als neutrale partij optreden bij commerciële conflicten, arbeidsgeschillen en onderhandelingen die dreigen vast te lopen. Over het vak van conflictbemiddelaar geeft hij ook lezingen en workshops.Mekićis jong én ervaren, en daarmee zeer geschikt als dagvoorzitter voor bijeenkomsten van ‘young professionals’. Maar ook professionals die al lange tijd meedraaien bij de overheid of in het bedrijfsleven kunnen zeker veel van hem opsteken.

Employability

Keynote speaker
Expert
Moderator/ Presenter

Speaker

Multidisciplinaire internetexpert en in 2009 uitgeroepen tot meest succesvol jonge ondernemer.

Literature