Speakersbureau Assemblee Speakers
Coen Jutte

Coen Jutte

Coen Jutte, the first keynote about change that is practical ánd fun.

Category
Human Capital, Innovation, Communications, Leadership, Sustainability, Health, Food & Welfare, Theatre & Entertainment, Management, Human behavior
Type
Entertainer, Keynote speaker
Employability
Keynote speaker, Breakout session
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Hij begon als pianist aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, werd ingenieur aan de TU Delft en startte als consultant bij Alfabeeld, een eigenwijs organisatie-advies bureau in Amsterdam. Op zijn 35E besloot hij tot een grote verandering: hij wilde het theater in en heeft een aantal muzikale cabaret-programma’s mogen uitvoeren in de Nederlandse theaters. Later is hij deze vorm ook gaan inzetten voor bedrijven en congressen. Na enige tijd verbonden te zijn geweest aan Aberkyn, een change leadership firm van McKinsey heeft hij nu met zijn bedrijf de Nootenkraker als veranderkundige een bloeiende adviespraktijk over groei, leren, veranderen en doorbreken van patronen.

Coen Jutte studeerde af in Delft als werktuigbouwkundig ingenieur, had les op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (piano) en begon zijn carrière bij Alfabeeld, een eigenwijs organisatie-advies bureau uit Amsterdam. Juist toen hij daar partner kon worden bood TV-persoonlijkheid Rob Kamphues hem aan om samen een cabaret-programma te maken. Hij koos voor deze verandering, voor dit avontuur en maakte aansluitend ook een soloprogramma, nadat hij in de finale was gekomen van het Amsterdams Kleinkunstfestival.

Dit soloprogramma over psychologie, menselijk valkuilen, veerkracht en optimisme vormde de basis voor de vele cabaret-op-maat optredens die hij jarenlang voor honderden bedrijven heeft mogen verzorgen. Daar ontdekte en ontwikkelde hij zijn kracht om bij groepen een zodanige veiligheid te creëren, dat mensen echt openstaan voor veranderingen.

CEO van DSM en invloedrijkste Nederlander Feike Sijbesma zei onlangs over Coen: Coen voelt perfect aan hoe hij mensen in de corporate wereld echt los kan krijgen.

Gaandeweg is Coen daarom de laatste jaren ook weer bedrijven en teams gaan begeleiden. Na enige tijd verbonden te zijn geweest aan Aberkyn, een change leadership firm van McKinsey heeft hij nu met zijn bedrijf de Nootenkraker als veranderkundige een bloeiende adviespraktijk. Met zijn gelijknamige ‘motivational speech’ is hij een veelgevraagd spreker over groei, leren, veranderen en doorbreken van patronen.

Employability

Keynote speaker
Breakout session

Speaker

Topics:

Van Inspiratie naar actie. We hebben een inspirerende dag gehad en zitten vol nieuwe ideeen. Terug op ons werk zullen we echter merken, dat we eigenlijk weer gemakkelijk doen wat we deden om te krijgen wat we kregen. Hoe zorgen we ervoor dat ons energieke, geinspireerde gevoel nu, ook omgezet wordt in daden straks? Coen Jutte legt u de beperkingen van ons brein kunt omzeilen en laat in een energieke speech u ervaren hoe u kunt groeien naar een echte change-maker.

Een inspirerende/verbindende leider, hoe word ik dat? Organisaties die sneller willen anticiperen op veranderingen vragen om andere leiders. Hoe word je een leider, die open staat voor verandering? En zijn medewerkers een veilige omgeving biedt om daarin te groeien? Het antwoord is simpel en confronterend: door zelf op zoek te gaan naar je patronen om niet te veranderen en in je comfortzone te blijven. En het lef te hebben eruit te stappen. Met Coen Jutte is dit proces een geweldig inspirerende ervaring.

Veranderen, hoe gaat dat? We moeten anticiperen op een steeds sneller veranderende wereld. Ons brein houdt ons echter in de comfortzone. Coen Jutte legt in zijn motivationale speech uit hoe ons brein werkt én laat u werkelijke verandering beleven. Doe een survival van drie dagen Ardennen in een half uur.

Ervaringen en Revieuws:

Imke van den Born, MPI Netherlands Chapter
A big thank you for Ir. Coen Jutte for his highly appreciated contribution to the Design Thinking track of EMEC19. As one of the participants said about his motivational speech: 'The first keynote about change I've heard that really let me walk the talk; with extreme fun ...'

Lisette Willebrand, HRMO-adviseur, Rijkswaterstaat Utrecht, i.h.k.v. Week van het Werkplezier
Dank je wel voor de leuke en inspirerende manier waarop je ons je tips hebt meegegeven. Ik heb genoten. Alle deelnemers die ik gesproken heb waren enthousiast en iedereen heeft zo zijn eigen eye-openers door de lezing.

Feike Sijbesma, CEO DSM
Coen has a great sense for what is needed in a global corporate environment to get the energy flowing to create a really unique bonding experience. I could not have asked for a better start of our Top Global Management Conference.

Paul van Laarhoven, Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Hoewel ik met Coen het optreden had voorbesproken was het voor mij een zeer positieve verrassing! Zijn optreden bracht humor en lichtheid in de dag op 12 oktober. Dat was een zeer welkome break. Coen wist het amusement te combineren met een zinnige inhoud rondom veranderen (van personen en organisaties) Na afloop kreeg ik vele positieve reacties van aanwezigen.

Yvonne Stokhuyzen, Coördinator Integriteit en vertrouwenspersoon, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Alle deelnemers hebben enorm genoten van Coens  bijzondere, vermakelijke en inzicht gevende afsluiting.

Tristan Garos, Senior Adviseur Vitaliteit en Talent, Amphia Ziekenhuis, Breda.
Coen gaf een boeiende, leerzame en energieke presentatie, met tips over hoe we beter om kunnen gaan werkdruk, tegenslag en veranderingen. Een waardige afsluiting van de Week van ons Allemaal.

 

Video