Speakersbureau Assemblee Speakers
Clo Willaerts

Clo Willaerts

Mediaprofessional met een fascinatie voor de toekomst.

Category
Trends, Management & Leadership, Communications & IT
Type
Expert | Thought leader
Employability
Keynote speaker
Languages spoken
English Dutch
Travels from
Belgium

Biography

Clo Willaerts is een digitale-marketingspecialiste en blogster. Het internet is haar tweede thuis. Ze schrijft vooral over de impact van sociale media en digitale technologie op ons professionele en privéleven.

In het midden van de jaren 1990 kwam ze eerder toevallig in aanraking met computers en internet. Het was liefde op het eerste zicht. ‘Internettechnologie vindt zichzelf om de zes maand opnieuw uit. Sommige mensen worden daar zenuwachtig van. Maar voor mij blijft het daarom juist zo fascinerend.’

Clo Willaerts is gepassioneerd door haar vak en ze weet die passie en haar inzichten zeer aanstekelijk over te brengen.

Employability

Keynote speaker

Speaker

Expertise

Na haar opleiding in de taal- en letterkunde verdeelde Clo Willaerts haar tijd tussen het onderwijs (Engels en Nederlands) en de journalistiek (Gazet van Antwerpen en Flair). In 1995 ging ze voor televisie (VTM en VT4) werken als researcher, redacteur en hoofdredacteur.

Later bouwde ze expertise op in de wereld van digitale marketing en internetstrategie. Als communicatie- en digital media manager werkte ze onder meer voor Virgin Express en Belgacom (nu Proximus). Als onderdeel van haar job bij de telecomgigant gaf ze een boek uit over de Belgische blogosfeer.

In de schoot van Sanoma Magazines Belgium richtte ze in 2010 de business unit 'Conversity.be' op, die adverteerders helpt om het maximum te halen uit sociale media. Haar handboek 'Het Conversity Model'(2011) sluit daarbij aan. In 2013 verscheen 'Altijd naakt', waarin ze bedrijven en individuen de weg toont om via internet en sociale media een eigen stijl en identiteit te vinden en zelf de controle te houden over hun online reputatie.

Momenteel werkt Clo als digitale-marketingmanager bij een grote financiële groep, waar ze zich toelegt op de digitale geletterdheid van de werknemers.

De juiste vragen en antwoorden

Op conferenties spreekt Clo met vuur over de impact van digitale technologie op onze maatschappij. Digitaal en analoog zijn voor haar allang met elkaar vervlochten. Ze laat de hypes en buzzwords van de dag voor wat ze zijn en durft ongemakkelijke vragen stellen (en beantwoorden) over online veiligheid, privacy en identiteit.

Clo reist geregeld naar zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Mozambique, Malawi, Namibië ...) en geeft er als vrijwilliger les over digitale-marketingstrategie aan vertegenwoordigers uit de toeristische sector. Haar focus ligt daarbij op verantwoord en duurzaam ondernemen, met name door vrouwen en jongeren.

Clo Willaerts is een van de bekendste internetspecialisten van België. Ze is een fervente en actieve blogster, facebookster en twitteraarster. Als veelgevraagd spreker en consultant is ze momenteel een van onze belangrijkste opiniemaaksters over de impact van digitale media op onze manier van leven en werken