Speakersbureau Assemblee Speakers
Brenno de Winter

Brenno de Winter

Expert IC. Security. Privacy. Cybercrime. Hacking.

Category
Politics, Communications & IT, Law & Safety
Type
Expert | Thought leader
Employability
Keynote speaker, Debate
Languages
EN NL DE
Origin
The Netherlands

Biography

Brenno de Winter is sinds zijn jeugd al bedreven met ICT. Als kind van vijf schreef hij ooit het eerste computerprogramma, heeft diverse functies in de automatisering bekleed, voordat hij journalist werd. In tien jaar tijd wist hij zich op te werken tot autoriteit op het gebied van ICT, beveiliging en privacy en werd in 2011 verkozen tot de ‘journalist van het jaar’. Vooral zijn werk om problematieken goed te agenderen, zoals de problemen met de OV-chipkaart en de beveiligingsproblemen bij bedrijven en overheden werden geroemd. Dat hij in oktober 2011 de maand omdoopte in Lektober en iedere dag van de maand ernstige zwakheden in de bescherming van privacygevoelige gegevens toonde, genereerde veel aandacht. 

Met regelmaat wordt hij gehoord in de Tweede Kamer, wordt geconsulteerd in wetgevingsprocessen en is een veel gevraagd spreker. Vooral zijn goede dossierkennis, onconventionele manier van denken en kritische, eerlijke blik maken hem tot een aantrekkelijk spreker. Door zijn vele onderzoek is hij bedreven geworden in het streven naar transparantie en het agenderen van problematieken. De Tweede Kamer spreekt met regelmaat over de gevolgen van zijn onderzoeken en het oplossen van de problemen.

Naast een reguliere presentatie is het ook mogelijk om zelf demonstraties te geven van een digitale kraak. Hoe werken hackers en hoe eenvoudig is het om ergens binnen te komen? Er zijn meerdere scenario’s beschikbaar om incidenten helemaal te doorlopen en te zien hoe misbruik van digitale systemen vorm krijgt. Uiteraard is het mogelijk de presentatie exact op de doelgroep af te stemmen.

Employability

Keynote speaker
Debate

Speaker

Brenno is Expert op het gebied van ICT, beveiliging en privacy en werd in 2011 verkozen tot de ‘journalist van het jaar’.

Literature