Speakersbureau Assemblee Speakers
Bert van Thilborgh

Bert van Thilborgh

Gepassioneerde trendwatcher brengt inspirerende toekomstverhalen met dynamiek, ritme en bevlogenheid.

Category
Customer connection, Communications & IT, Marketing & Sales
Type
Expert | Thought leader, Visionair | Innovator
Employability
Keynote speaker, Breakout session
Languages spoken
English Dutch
Travels from
Belgium

Biography

Bert Van Thilborgh (°1967) studeerde geschiedenis aan de UFSIA en de KUL. Hij was de founder van communicatiebureaus in België en Nederland en werkte jaren voor zowel kleinere KMO’s als grote multinationals. Bert lanceerde voor deze bedrijven verschillende producten en wist telkens op een innoverende manier de media te bespelen en consumenten met marketingacties te triggeren, denk maar aan o.a. de Sims Awards en het Sims Glazen Huis voor Electronic Arts. Hiermee scoorden zijn bedrijven internationale PR Awards en boekte hij verschillende successen in marketing en communicatie voor merken in de voedings- en drankensector, de entertainmentwereld en binnen het lifestyle segment. 

Enkele jaren geleden besloot hij om een nieuwe weg in te slaan. Naast PR, marketing en communicatie. volgde onze spreker zijn nieuwe passie, nl. trendwatching. Bert integreerde in het verleden in verschillende campagnes al diverse trends & innovaties. Maar hij wilde meer en besloot terug te gaan studeren. De keuze viel op het postgraduaatsprogramma Trendwatching aan HoGent.

Na deze studies richtte Bert het trendwatching en innovation agency Futureproved op. Ondertussen wordt Futureproved geregeld gevraagd voor lezingen in binnen- en buitenland over verschillende trendontwikkelingen in diverse domeinen: people centricity, blurring, robotisering, artificiële intelligentie, de generatiekloof en hun impact op economie en maatschappij in de toekomst, de toekomst van de stad en ontwikkelingen in de retail. In verscheidene hogeschoolopleidingen geeft hij gastcolleges over coolhunting en zowel voor Kluwer Opleidingen als aan HoGent doceert onze spreker Scenarioplanning en Strategisch Toekomstdenken.

Enthousiasme, gedrevenheid, vooruitgangsoptimisme en bevlogenheid kenmerken zijn persoonlijkheid. Zijn lezingen getuigen van een enorme dynamiek en ritme en bezorgen de luisteraars ongetwijfeld de nodige inspiratie om met de gekregen informatie zelf aan de slag te gaan.

Employability

Keynote speaker
Breakout session

Speaker

Topics

1/ De Customers Expectations economy als economisch model voor de 21ste eeuw: Bijna alle bedrijven zien customer experience als een differentiator ten aanzien van hun concurrenten. Maar klanten zijn zo kritisch geworden met torenhoge verwachtingen. De klant van nu en de toekomst legt een bijna onmenselijke druk op elk bedrijf. Trendwatcher Bert Van Thilborgh analyseert en reikt oplossingen aan, die niet alleen inspireren, maar ook implementeerbaar zijn voor elke organisatie.

2/ Robotisering, Automatisering & Artificiële Intelligentie : Gevaar of zege?: de technologische revolutie of vijfde golf, waar we nu inzetten, zal een invloed hebben op ons leven, wonen, en werken. Welke krachten liggen er aan de basis? En hoe zullen we daar mee om gaan? Kunnen we onze welvaart verder ontwikkelen dankzij robots en artificiële intelligentie?

3/ People Centricity vandaag en in de toekomst : Trendwatcher Bert Van Thilborgh brengt een boeiend trend- en toekomstverhaal over people centricity of de rol die de mens zich toe-eigent in de huidige en toekomstige samenleving. Antropocentrisme ten top in alle mogelijke domeinen, zoals de economie, de retail, de politiek, maar ook in ons werken en leven. Generaties met afwijkend gedrag, de dualiteit van de inclusieve en exclusieve maatschappij, nieuwe statussymbolen, die de mens kleur en identiteit geven, maar ook hybride consumptie en jobcrafting komen ruim aan bod. 

4. Babyboomers vs Generatie X & Millenials of postmillenials: Hoe dichten we de generatiekloof? Elke generatie heeft haar eigen ideeën en kijk op de samenleving. De spreker toont hoe generaties verschillend denken over het gezin en het individu, maar ook over werken, wonen, leven, eten, gezondheid, media, religie, mobiliteit, geld, seks, politieke keuzes, reizen, tijd en statussymbolen. Een inspirerende lezing met vele voorbeelden, een scheutje humor en de nodige inzichten in het generatie-denken.