Speakersbureau Assemblee Speakers
Ben van der Burg

Ben van der Burg

The Human Possibilities on Digital and Sportive Field.

Category
Management & Leadership, Sports
Type
Business leader | Entrepeneur, Athlete | Sport coach, Visionair | Innovator, TV, Radio presenter | Journalist
Employability
Keynote speaker, Moderator/ Presenter, Debate
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Biography

Ben van der Burg is Commercieel Directeur bij Triple. Triple ontwikkelt applicaties voor de mobiele telefoon, ontwikkelt virtual reality software en bouwt kunstmatige intelligentie oplossingen. Hij maakt een podcast over technologie (De Technoloog) en heeft een wekelijkse column op BNR nieuwsradio. Verder wordt hij regelmatig gevraagd als commentator over technologie.
Ben is een specialist in het uitrollen van digitale innovaties en het formuleren van digitale strategie. Vragen die aan de orde kunnen komen zijn: hoe past deze innovatie in het eco-systeem, welk businessmodel moeten we gebruiken, wat is de beste lancerings strategie, zit de gebruiker op deze innovatie te wachten, of hoe vergroten we het gebruik van onze service. Ben behaalde zijn MBA aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Ben was tussen 1986 en 1991 actief in het langebaan-schaatsen, in 1990 werd hij tweede op de WK Allround in Innsbruck, achter Johann Olav Koss en voor kompaan Bart Veldkamp.
Na de sport studeerde hij Nederlandse Taal- en Letterkunde om vervolgens televisieprogramma’s te gaan maken, literaire schaatsboeken uit te geven, columns te schrijven en schaatscommentaar voor Eurosport te verzorgen. Hij startte twee digitale startups: Slidejockey (presentatie tool) en Repudo (de voorloper van Pokémon Go).
Vanaf 2000 werkte hij bij het mobiele telefonie-bedrijf Vodafone in Nederland en Japan.Na Vodafone verbreedde hij zijn kennis van de digitale wereld bij online advertentie bureau WebAds. Daar hield hij zich bezig met de verdienmodellen voor uitgevers.

Employability

Keynote speaker
Moderator/ Presenter
Debate

Speaker

Ben van der Burg is een gepassioneerd spreker en dagvoorzitter en heeft veel ervaring op het gebied van mobiele toepassingen, virtual reality en kunstmatige intelligentie. Hij spreekt hoe je tot innovaties komt in het digitale landschap en hoe je die implementeert in je organisatie.