Speakersbureau Assemblee Speakers
Astrid Joosten

Astrid Joosten

TV-presentator. Programmamaker. Vinoloog.

Category
Management & Leadership, Economy & Finance, Law & Safety, Health, Food & Welfare
Type
TV, Radio presenter | Journalist
Employability
Moderator/ Presenter
Languages spoken
English Dutch
Travels from
The Netherlands

Timeline

  • 2011
  • Kanniewaar-zijn
  • 2005
  • Premiere van de film Off Screen

Biography

In 1983 maakte Astrid Joosten haar debuut op de Nederlandse televisie als omroepster bij de VARA. Ze studeerde Spaans, maar liet de studie varen om zich geheel te richten op haar televisiecarrière. Vanaf 1987 maakte ze een overstap naar de TROS om met Jaap Jongbloed het succesvolle Jongbloed & Joosten te presenteren. In 1990 keerde Joosten terug naar de VARA en maakte sindsdien talloze talkshows en andere programma’s. Zo is ze al 30 jaar het vertrouwde gezicht van de kennisquiz 2 voor 12 en presenteert ze De S.P.E.L.show, een quiz over taal. Sinds november 2020 is ze elke vrijdag avond te zien in de late night talkshow OP1, samen met Paul de Leeuw.

In haar lange carrière heeft ze zich van vele kanten laten zien waardoor haar naamsbekendheid zeer groot is geworden. Door haar jarenlangeervaring als dagvoorzitter krijgt Astrid het voor mekaar zich snel een onderwerp eigen te maken. Haar interesse ligt heel breed. Ze is zeer ervaren in medische congressen en juridische onderwerpen. Daarnaast vooral in het bedrijfsleven en economische onderwerpen.

Woorden die haar omschrijven zijn: geloofwaardig, betrouwbaar, betrokken en charmant. Dit zijn eigenschappen die erg belangrijk zijn wanneer ze voor de zaal staat. Astrid is altijd tot in de puntjes voorbereid en weet als perfectionist dat het op het podium als vanzelfsprekend uit zal zien.

Employability

Moderator/ Presenter

Speaker

Een zeer goed voorbereide, inlevende dagvoorzitter en discussieleider, die gegarandeerd interactie met de zaal teweeg brengt en uw doelstelling van de dag waar maakt door twintig jaar ervaring.

Literature