Speakersbureau Assemblee Speakers
Arjan Erkel

Arjan Erkel

Motivational speaker and freedom fighter. Assemblee Speakers is the official booking agent of Arjan Erkel.

Category
Business & Management, Politics, Culture, Music & Society
Type
Business leader | Entrepeneur
Employability
Keynote speaker, Breakout session, Debate
Languages
EN NL
Origin
The Netherlands

Biography

Arjan Erkel, ondernemer en antropoloog. Bekend geworden door zijn 607 dagen ontvoering in Dagestan tijdens zijn werk voor Artsen Zonder Grenzen als voormalig landen-directeur bij Artsen Zonder Grenzen. 

Erkel werd twintig maanden door zwaarbewapende, gemaskerde mannen gegijzeld vastgehouden in een donker hok van anderhalf bij twee meter tussen de insecten en de muizen. 607 dagen beroofden rebellen hem van zijn vrijheid, controle en comfort. Toch kijkt hij zonder rancune naar deze gijzeling terug. Het is namelijk ook een harde en goede leerschool geweest om nog meer voor zichzelf op te komen, de regie over zijn leven in eigen handen te nemen en zijn kansen af te dwingen. Groei door gedwongen verandering. 

Tegenwoordig is Erkel eigenaar van het groeiburo Walking Tree. Hij is een veel gevraagd spreker over persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij is een natuurlijk, begaafd spreker. Door zijn vorm van story telling en de link maken naar de dagelijkse praktijk weet hij het publiek van begin tot einde te boeien en te inspireren. 

Het thema van Erkels presentatie is: Groei door verandering, veerkracht en verbinding. Erkel zet zijn verhaal in om mensen te inspireren en in beweging te zetten de regie over hun eigen leven naar zich toe te trekken met als doel dat zij bij zichzelf ten rade gaan welke krachten en talenten ze ongebruikt laten of niet volledig benutten en hoe ze hun motivatie, ambitie en creativiteit kunnen vergroten. Daarnaast is zijn benadering gericht op het verbeteren van de verbinding tussen mensen in teams. 

Vaste zekerheden blijken lang niet altijd zo zeker te zijn. De toekomst ligt minder stevig geworteld in het heden, dan we wensen. Hoe gaan mensen en organisaties om met deze nieuwe situatie? 
Als iemand weet hoe het was om karakter te tonen en om te gaan met veranderingen en het wegvallen van zekerheden dan was dat Arjan Erkel tijdens zijn 607 dagen lange ontvoering. Erkel wil andere mensen die wellicht soms ook tegen veranderingen aan hikken aansporen op zoek te gaan naar hun groeimogelijkheden. 

Erkels presentatie is ten eerste super boeiend. Zijn verhaal is uniek in Nederland. Ook de wijze waarop hij zijn ontvoering als metafoor gebruikt om te vertellen over mentale weerbaarheid, groei en flexibiliteit in het dagelijkse leven spreekt zeer aan. 

Hij benadrukt in zijn verhaal de noodzaak tot verandering in deze tijd van  en zet ons aan op zoek te gaan naar onze eigen groeimogelijkheden, veerkracht en flexibiliteit. Hij geeft op een natuurlijke wijze inzicht in hoe mensen soms wel willen veranderen maar niet veranderen uit gewoonte, angst of het blijven vasthouden aan patronen waaraan mensen gewend zijn en hoe ze dit kunnen veranderen.

Employability

Keynote speaker
Breakout session
Debate

Speaker

Groei door verandering, veerkracht en verbinding:  
Als iemand weet hoe het was om karakter te tonen en om te gaan met veranderingen en het wegvallen van zekerheden dan was dat Arjan Erkel tijdens zijn 607 dagen lange ontvoering in Dagestan. De wijze  waarop hij zijn ontvoering als metafoor gebruikt om te vertellen over mentale weerbaarheid, groei en flexibiliteit in het dagelijkse leven spreekt zeer aan.