Speakersbureau Assemblee Speakers
Ann Wauters

Ann Wauters

Elke dag, door hard werk, een verschil maken.

Category
Type
Employability
Keynote speaker
Languages
Origin

Biography

1992

Het begin

Hoewel ik pas op mijn twaalfde ben beginnen met basketbal spelen in Sint-Niklaas, was ik meteen helemaal verkocht. Ik vroeg meteen aan mijn ouders om een basketbalring boven de garage te hangen en heb heel veel tijd gespendeerd op onze oprit.

1997

Belgian Cats

Ik was amper zestien en mocht mee naar Slovenië. Iedereen in de ploeg studeerde nog of werkte al en moest tien dagen verlof nemen voor de nationale ploeg. Voor hen was het even weg uit het gewone leven. Daar werd ik voor het eerst opgemerkt, door Franse coaches. We speelden toen tegen Frankrijk.

 

1998

Frankrijk

Voor mijn ouders was een diploma het allerbelangrijkste. Wist ik toen veel dat je ook in Europa professioneel kon basketballen. Ik wist zelfs niet dat er dichtbij, in het Franse Valenciennes, een topploeg bestond. Gevolg: toen ik mijn middelbare studies achter de rug had, vertrok ik naar Frankrijk.

 

2000

WNBA

Op 19-jarige leeftijd zag ik mezelf gedraft worden door de Cleveland Rockers. Plots was ik deel van de competitie waar ik al jaren naar opkeek en begon 1 van de grootste uitdagingen in mijn leven. En dat allemaal terwijl ik nog maar 7 jaar basketbal speelde. Ik speelde in Cleveland en New York tot in 2005 waarna ik een korte pauze nam.

 

2007

EK

Het was het jaar van de waarheid voor de Belgian Cats. Het EK in 2007 zal ik nooit meer vergeten. Het was 1 van mijn grootste ontgoochelingen in mijn carrière. We eindigden 7de en de eerste 6 mochten naar de Olympische spelen… 

 

2011

Lou & Vince

In 2011 beviel ik van ons zoontje Vince en mijn vrouw Lot beviel minder dan een maand vroeger van ons dochtertje Lou. Ik nam een “mama-break” van basketbal om zoveel mogelijk tijd met de kindjes en mijn gezin door te brengen.

 

2011

Comeback-mama

Het was weer tijd om op het allerhoogste niveau mee te draaien. En dat deden we ook met Valencia. Dat jaar wonnen we de Euroliga titel en al bij al, waren dit enkele van de mooiste jaren in mijn basketbalcarrière. Dat ik dit allemaal samen met mijn gezin heb mogen doen, ben ik zo dankbaar voor.

 

2016

WNBA Titel

Na enkele van mijn beste jaren in de Euroleague maakte ik mijn comeback naar de WNBA. Ik speelde samen met enkele van de beste spelers in de league met onder andere Candace Parker en Chelseay Gray. We wonnen dit jaar dan ook de titel in een spannende Game 5 waarmee ik de allereerste Belg werd die een WNBA titel won.

 

2021

Tokyo

De kers op de taart voor mijn carrière. Ik had na het prachtige EK in 2017 niet gedacht dat ik nog 3 jaar ging verder gaan, maar de Olympische droom bleef verder spelen in mijn hoofd. Als je ons verhaal hebt gevolgd heb je onze hartverscheurende halve finale tegen Japan ongetwijfeld gezien waarin we met 1 punt verloren. Desondanks ben ik enorm trots op wat we als nationale ploeg bereikt hebben.

 

What's next?

Inspire

De komende jaren wil ik vooral mijn ervaringen delen met de wereld om zo jonge sportvrouwen te inspireren om hun droom te volgen, maar vooral dat ze op die manier zich goed voelen met wie ze zijn.

 

 

Employability

Keynote speaker

Speaker