Speakersbureau Assemblee Speakers
Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas

Tegenwind zorgt ervoor dat een vlieger omhoog komt

Category
Trends, Management & Leadership
Type
Futurist | Trend forecaster, Business leader | Entrepeneur, Visionair | Innovator
Employability
Keynote speaker, Debate
Languages spoken
English Dutch German
Travels from
The Netherlands

Biography

Trendwatcher en top spreker Drs. Adjiedj Bakas biedt evenementen inspiratie, verdieping en infotainment. Prikkelend, met warmte en humor neemt hij het publiek mee in de kansrijke toekomst. Hij verhaalt over elk gewenst onderwerp met 'out of the box' denken. Jaarlijks bezoeken 150.000 mensen zijn lezingen in binnen en buitenland. Daarnaast is hij veel te zien in de media. Bakas is provocerend en altijd positief, ook in tijden van economische teruggang. Volgens hem hebben we nu niet te maken met een crisis, maar met een nieuwe werkelijkheid. Zijn motto is dan ook: “Tegenwind zorgt ervoor dat een vlieger omhoog komt”.

Bakas werd geboren in Suriname. De roots van zijn familie liggen in India. Met wortels in drie continenten is Bakas feitelijk overal thuis. Hij is een bereisd kunstverzamelaar en combineert vakmanschap en kennis met provocerende meningen en een grote dosis humor. Hij geeft leiding aan Trend Office Bakas en koppelt zijn eigen onderzoek aan dat van diverse internationale partners en partijen. Hij studeerde Nederlands (specialisatie Communicatiekunde) in Utrecht en werkte na zijn studie bij de NOS.

Bakas is een ras-optimist. Hij hamert erop dat de mensheid steeds weer vooruitgaat, en dat iedere crisis weer een vooruitgang wordt, ook al raken mensen erdoor van de leg. “Kijk naar de feiten: er is minder honger op de wereld dan ooit tevoren, er zijn minder oorlogen. De mensheid is rijker dan ooit en de welvaart is beter verspreid. De mens is een geweldig inventief beestje!” Uniek aan Bakas is ook dat hij economische en spirituele thema’s op een energieke manier met elkaar verbindt.

Een lezing van trendwatcher Bakas is een ware belevenis. Niet voor niets wordt hij de ‘rockstar onder de trendwatchers’ genoemd. Hij is in staat om publiek uit zeer uiteenlopende sectoren te boeien. Zo werd hij de afgelopen jaren onder meer geboekt door Apple, Siemens, Deutsche Bank, Rabobank, Philips, KPMG en PwC. Zijn lezing stemt hij, indien gewenst,  af op uw bedrijf of sector.    

Bakas wordt door de internationale pers gekenschetst als "Trendwatcher des Vaderlands" (NRC), "een echte wereldburger’ (Times of India), "major trendwatcher" (China Daily) en “een orakel” (Zero Hora, Brazilië). In 2009 werd Bakas verkozen tot Trendwatcher van het Jaar. Het jaar ervoor werd hij Zwarte Zakenman van het Jaar. Hij staat al jaren in de top-10 van meest geboekte sprekers van Nederland.

Employability

Keynote speaker
Debate

Speaker