KoornstraRuud08.jpg

Ruud Koornstra

Spreker van het jaar 2008 en 2011. Columnist. De eerste Energiecommissaris van Nederland.

Categorie
Business & Management, Energie, Klimaat & Milieu, Bouw & Automotive
Type
Expert & Thought leader, Leidinggevende & Ondernemer, Visionair & Innovator
Inzetbaarheid
Keynote spreker, Dagvoorzitter/ Presentator
Talen
EN NL
Afkomstig van
Nederland

Biografie

Ruud Koornstra is geïnstalleerd als eerste Energiecommissaris van Nederland. En dat is bijzonder, want een frontman in de ontwikkeling naar een energiepositief Nederland hadden we niet eerder. Zijn eerste taak is een veel ambitieuzer transitieprogramma van fossiel naar schoon te borgen in de regeringsafspraken van het nieuw te kiezen kabinet​.

Ruud Koornstra had al een indrukwekkend cv voordat hij de ongekroonde groengoeroe van Nederland werd. Zo was hij medeoprichter van K&B events and television en ID&Dtv, producent van populaire televisieprogramma's als Villa Felderhof en Lingo. 

Gedurende 15 jaar gaf Ruud Koornstra leiding aan een consortium van event- en televisieproductiebedrijven. De onderneming groeide uit tot het tweede televisieproductie bedrijf van Nederland. Na de verkoop van de onderneming in 1999 aan CVI (onderdeel van VNU) fuseerde het bedrijf met IDtv. Ruud was als directeur betrokken bij de fusie en heeft gedurende 1,5 jaar mede leiding gegeven aan de fusieonderneming ID&Dtv. 

In 2002 was hij mede oprichter van Tendris Holding, een initiëringmaatschappij voor duurzame ondernemingen. Vanuit deze ondernemingen zijn inmiddels tal van nieuwe duurzame ondernemingen ontstaan waaronder Durion Energie (Oxxio), het snelst groeiende groene stroombedrijf van Nederland; XXImo, een unieke mobiliteitsoplossing voor de zakelijke reiziger. De kaart op creditcardformaat maakt het mogelijk om al uw zakelijk verkeer te plannen, administreren en betalen, The New Motion, expert op het gebied van elektrisch rijden en laaddiensten, Lemnis Lighting, de eerste ontwikkelaar en producent van de huidige generatie ledverlichting; Tendris Solutions een technologisch innovatiecentrum voor energie en milieutechnologie, Algae Food & Fuel, ontwikkelt, bouwt, verkoopt, installeert en beheert bioreactoren voor algenproductie. Ruud is tot op heden als aandeelhouder en directeur betrokken bij Tendris.

  • Sinds november 2004 voorzitter van de Coöperatieve Vereniging NijenRoad ;
  • Sinds 2005 mede oprichter en lid van het Curatorium van de Leerstoel Social Venturing aan de Universiteit van Nijenrode;
  • Sinds september 2008 columnist voor het Financiële Dagblad en De Telegraaf
  • Sinds maart 2010 Bestuurslid De Groene Zaak
  • Sinds februari 2010 Vice Voorzitter Formule E-team
  • Sinds mei 2011 Lid Innovatieberaad Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Inzetbaarheid

Keynote spreker
Dagvoorzitter/ Presentator

Spreker

Duurzaamheid, weet Ruud Koornstra, staat voor veel mensen nog steeds gelijk aan minder: zet de kachel laag en trek een trui aan. Voor hem niet. “Duurzaamheid is voor mij handelen vanuit overvloed.” Want duurzaam ondernemen biedt oneindig veel kansen, voor een betere wereld én voor de ondernemer. Dat heeft hij de afgelopen jaren als geen ander ontdekt.

Ruud Koornstra behoort tot de beste sprekers binnen de duurzame wereld. Hij vertelt met volle overgave over zijn passie voor duurzaam ondernemen en disruptieve transities: een expert op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Als geen ander kan hij een publiek meenemen in zijn verhaal. Een topspreker die steeds de interactie met zijn publiek opzoekt. Hij weet ook echt te inspireren met rakende voorbeelden die hij zelf heeft meegemaakt op zijn weg om de wereld duurzamer te maken. Ruud Koornstra in uw programma zorgt niet alleen voor een duidelijke boodschap waarom iedereen met duurzaamheid bezig moet zijn, zijn humor zal ook voor het nodige gelach in het publiek zorgen.

Assemblee Sprekersbureau is erg trots dat wij Ruud Koornstra exclusief mogen vertegenwoordigen. 

Beeldmateriaal