galen-van-robin-2016.jpg

Robin van Galen

Gouden Medaille Coach Dames Waterpolo team die ook uw mensen ook op Olympisch Niveau krijgt.

Categorie
Sport
Type
Sporter & Sportcoach
Inzetbaarheid
Keynote spreker, Coach / Trainer, Workshops
Thematiek
Samenwerking, Leiderschap
Talen
NL
Afkomstig van
Nederland

Biografie

Wilt u ook een presentatie laten verzorgen door de beste coach van de Olympische Spelen van Beijing ?

Robin van Galen neemt u mee middels prachtige beelden en persoonlijke foto's naar de fantastische Olympische Spelen van Beijing 2008. Korte anekdotes, prachtige waargebeurde verhalen en een samenvatting van alles wat ze daar hebben meegemaakt. Daarna vertelt hij hoe hij samen met zijn eigen begeleidingsteam het damesteam heeft klaargestoomd om optimaal te presteren in China. Authentiek en geheel in eigen stijl verteld de gouden coach het geheim achter het succes en tot slot laat hij u inzien hoe je ieder mens persoonlijk effectiever kan coachen er daardoor meer rendement kan halen uit een teamprestatie.

Inzetbaarheid

Keynote spreker
Coach / Trainer
Workshops

Spreker

Coach van het jaar 2008


Robin van Galen neemt u mee in het meeslepende verhaal achter zijn gouden Olympische missie.
Zijn persoonlijke dagboek vormt de basis voor een exclusief kijkje in de keuken van de nationale dameswaterpoloploeg.
Van Galen beschrijft open en eerlijk ‘zijn waarheid’ achter de hoge pieken en diepe dalen op weg naar het grootste gloriemoment in de Nederlandse waterpologeschiedenis.
Waardevolle herinneringen, emotionele anekdotes en theoretische achtergronden worden omlijst met veel praktische tips op het gebied van inspanningsfysiologie, mentale training en coaching.
Ontdek de gouden methode van de meest succesvolle waterpolocoach aller tijden en coach ook úw team op Olympisch niveau.


Voor coaches en managers.
Voor alle sportfanaten.
Voor alle waterpolodieren.

Topics

Samenwerking
Leiderschap

Dit  sublieme laatste vers uit het gedicht ‘Herfst’ (uit de bundel ‘Vergezichten en Gezichten’) van Maria Vasalis is één grote paradox.   Maar er zit zoveel waarheid in.  Onze natuurlijke drang bestaat erin om orde te scheppen.  De dingen voor elkaar te hebben.  Alles netjes afgevinkt.  Dat maakt ons blij.  Dat maakt vooral onze hiërarchische overste blij.  Want ook die kan dan weer een vinkje zetten in het juiste hokje.

Als de orde te groot wordt en het ons leven begint te overheersen, krijgen we een natuurlijke drang om buiten de lijntjes te kleuren.  De ruimte die hierdoor geschapen wordt is een bron van geluk en vervulling.  Nieuwe ideeën ontspringen.  Maar met het gevolg dat de orde van overste wel verstoord is. 

Hoe gaat een organisatie om met het delicate evenwicht tussen orde en chaos?   Welke mechanismen zijn hier aan het werk?  En welke basisprincipes liggen hier aan de grondslag? 

Als rector van de KU Leuven was Rik Torfs verplicht om een ‘orde te scheppen waar ruimte voor de chaos is’.  Academici en onderzoekers willen zich niet laten kooien in regels en procedures.  Sommigen kleuren ver buiten de lijntjes. 

Uit deze ervaringen, onderbouwd door wetenschappelijk-filosofische inzichten, houdt de spreker zijn publiek een spiegel voor, en reikt methodes aan om dit evenwicht in de eigen organisatie te vinden.