krif

Mart de Kruif

Voormalig Luitenant-Generaal Commandant Koninklijke Landmacht. Adviseur voor NAVO en Leiderschapsthema's.

Categorie
Politiek, Communicatie & IT, Recht & Veiligheid
Type
Leidinggevende & Ondernemer
Inzetbaarheid
Keynote spreker
Talen
EN NL DE
Afkomstig van
Nederland

Tijdlijn

  • 2011
  • Commandant Landstrijdkrachten
  • 2008
  • Bevordering tot Generaal-majoor
  • 1977
  • Begin militaire carriere

Biografie

Generaal Mart de Kruif is geboren te Apeldoorn en begon zijn militaire carrière in 1977 aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Als militair is hij een leven lang gevormd in leiderschap. Nationaal, internationaal en onder operationele omstandigheden. Op 27 maart 2008 werd hij bevorderd tot Generaal-majoor en van eind oktober 2008 tot begin november 2009 was hij geplaatst in Kandahar, Afghanistan als Commander Regional Command South. In die functie was hij verantwoordelijk voor 45.000 manschappen van de ISAF-missie gestationeerd in zuidelijk Afghanistan. In deze extreme context heeft hij de kracht van de mens leren kennen. Deze kracht is vrijwel oneindig, verbaast voortdurend en is beslissend voor succes van iedere organisatie. Mensen winnen.

Bij terugkomst heeft Generaal de Kruif in mei 2010 de functie van Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten op zich genomen. Op 25 oktober 2011 heeft hij deze positie verruild voor die van Commandant Landstrijdkrachten onder gelijktijdige bevordering tot Luitenant-generaal. Op 24 maart heeft hij de actieve dienst verlaten, maar blijft optreden als adviseur voor o.a. NAVO en leiderschapsthema's.

Voor zijn bijzondere prestaties heeft de Kruif diverse onderscheidingen mogen ontvangen. Als verdienste voor zijn inzet als Commander Regional Command South werd De Kruif op 29 mei 2010 benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden. Daarnaast ontving hij in het najaar van 2011 de Canadese Meritorious Service Medal. Op 24 januari 2014 is De Kruif benoemd tot Officier de la Légion d’honneur. Hij ontving deze Franse onderscheiding vanwege zijn inzet voor de goede verhoudingen tussen de Nederlandse en Franse landmacht. In 2015 is De Kruif onderscheiden met het Duitse Grosses Verdienstkreuz mit Stern voor zijn inspanningen om de samenwerking tussen Duitse en Nederlandse landmachteenheden te intensiveren. Voorbeelden van deze samenwerking zijn de uitwisseling van stafofficieren en het integreren van 11 Luchtmobiele Brigade in de Duitse Division Schnelle Kräfte. Ook werd hij op 11 januari 2016 onderscheiden met het Militair Kruis van Eerste Klasse door Zijne Majesteit de Koning van België, "voor de uitstekende samenwerking en steun aan de Belgische Defensie". Verder werd hij op 23 maart 2016 onderscheiden met de "United States of America, The Legion of Merit, degree of Commander", door de Secretary of Defense, his Excellency Ash Carter, "For exceptionally meritorious conduct in the performance of outstanding services". Daarnaast werd hij op 24 Maart door de Minister van Defensie, mevrouw Hennis-Plasschaert, onderscheiden met het "Ereteken van Verdienste in Goud," voor zijn grote Defensie, voor Defensie in het Algemeen en de Koninklijke Landmacht in het bijzonder".

Volgens de Kruif is presenteren passie hebben. Hij presenteert dan ook vanuit het hart en zoekt het directe contact met het publiek. Kern is hoe je mensen beter maakt. Welke visie is daarvoor nodig, welke houding beslissend? Hulpmiddelen zijn alleen ondersteunend, gesproken tekst uit den boze en de inhoud gericht op het publiek. In Nederlands, Engels of Duits.

Manager en Leider hebben veel gemeen, maar zijn niet hetzelfde. Op deze basis deelt hij zijn ervaringen met het publiek. U krijgt geen hapklare handleiding voor succes, maar een persoonlijk betoog over karakter, kennis, ervaringen, fouten en lessen. Zijn spiegel wordt uw spiegel, met altijd de mens als kern.

Inzetbaarheid

Keynote spreker

Spreker

"Leiderschap is de kunst om te geloven in de kracht van mensen".