JAGERDEJANKEESKP

Jan Kees de Jager

CFO KPN. Ondernemer. vm Minister van Financiën en Staatssecretaris van Financiën.

Categorie
Business & Management, Politiek, Economie & Financien
Type
Expert & Thought leader, Leidinggevende & Ondernemer, Politicus
Inzetbaarheid
Keynote spreker, Debat
Talen
EN NL
Afkomstig van
Nederland

Biografie

Jan Kees de Jager is, na zes jaar bewindspersoon in crisistijd te zijn geweest, weer zelfstandig ondernemer en is sinds 1 november 2014 werkzaam als CFO bij KPN. Zijn inzet en uitgebreide ervaring maken hem een veelgevraagd spreker.

Jan Kees de Jager werd op 10 februari 1969 geboren in het Zeeuwsche Kapelle. Na zijn middelbare school voltooide hij succesvol de studie bedrijfskunde aan de Universiteit Nyenrode. Om vervolgens Cum Laude af te studeren in de Economie (naast de studie bedrijfseconomie studeerde hij ook sociologische economie) en Nederlands recht in Rotterdam. Naast zijn studies richtte hij met een studievriend het internetbedrijf ISM eCompany op. Voor zijn bijdrage aan het succes van dit bedrijf en zijn inspanningen in het Innovatieplatform en diverse ICT en  innovatiegerichte nevenactiviteiten ontving hij de ICT Personality 2006 Award van brancheorganisatie ICT~Office.

Na zijn werkzaamheden bij het Innovatieplatform werd hij door Minister-President Jan Peter Balkenende gevraagd als Staatssecretaris van Financiën in het kabinet Balkenende IV. In zijn belastingplannen richtte hij zich op het stimuleren van ondernemerschap, vereenvoudigen van belastingen en vergroenen van het fiscale stelsel. Na het aftreden van Wouter Bos werd hij in februari 2010 Minister van Financiën. Om aansluitend in het kabinet Rutte I terug te keren in deze functie. Met de eurocrisis en lastige economische omstandigheden stond hij midden in de storm. Nadat het kabinet Rutte bij de onderhandelingen over de begroting voor 2013 was gevallen, nam De Jager het initiatief om een noodbegroting op te stellen, in overleg met een aantal Tweede Kamerfracties. Dit mondde uit in het zogeheten Lenteakkoord, waarin een groot aantal bezuinigingen werden afgesproken om te voldoen aan de zogenoemde 3%norm van de Europese Unie. Bij zijn afscheid in november 2012 was hij verreweg de populairste minister.

Voormalig minister De Jager heeft zich na zijn tijd als bewindspersoon bezig gehouden met het openen van vestigingen in onder andere New York en Colombo voor zijn bedrijf ISM eCommerce. Ondertussen is hij een veelgevraagd spreker, een rol die hij ook sinds hij bij KPN begonnen is graag vervuld.

Inzetbaarheid

Keynote spreker
Debat

Spreker

CFO KPN. Ondernemer. Vm Minister van Financiën en Staatssecretaris van Financiën.

Beeldmateriaal